Devätnástke chýbal jeden gól. Chlapci išli na krv, vraví tréner

Stanislav Macek.
Stanislav Macek. (Autor: archív SFZ)
SITA|29. mar 2023 o 12:36

Sedemnástka neskórovala ani v jednom z troch duelov kvalifikácie.

BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov boli blízko k účasti na majstrovstvách Európy hráčov tejto vekovej kategórie, no ani víťazstvo 3:1 nad Estóncami v záverečnom dueli turnaja 5. skupiny druhej časti kvalifikácie v írskom Waterforde im na postup nestačilo.

Zverencom trénera Stanislava Maceka chýbal jeden strelený gól, aby v tabuľke skupiny predbehli vedúcich Grékov. Práve tí na úkor Slovákov postúpili na šampionát ako víťazi skupiny.

Slovenská devätnástka viedla od 56. minúty zásluhou Artura Gajdoša, v 67. minúte zvýšil náskok na 2:0 Leo Sauer a v 89. minúte strelil druhý gól na 3:1 Gajdoš.

Macek: Veľmi nás to mrzí

Mladí Slováci v predošlých zápasoch remizovali s Grékmi 1:1 a zdolali Írov 2:1, no v skupine skončili druhí so siedmimi bodmi a s celkovým skóre 6:3. Gréci nazbierali tiež sedem bodov a zaznamenali skóre 5:1.

"Odohrali sme výborný zápas, hrali sme rýchlo a s chuťou. Hoci súper sa stiahol do nízkeho organizovaného bloku, robili sme mu našou kvalitou v kombinácii problémy. Držali sme vysoké tempo, chceli sme Estóncov trpezlivou hrou unaviť.

V druhom polčase sme udreli gólmi a viedli sme 2:0. V tej chvíli sme potrebovali streliť na postup na ME ešte jeden, preto sme hrali vo veľmi vysokom pozičnom postavení. Z odrazenej lopty po štandardnej situácii nám súper ušiel a z brejku znížil.

Odpovedali sme gólom na 3:1, na postup nám chýbal ešte jeden. Chlapci šli doslova na krv. Veľmi nás mrzí, že neboli odmenení za svoje výborné výkony postupom," skonštatoval sklamaný kouč Macek na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Sedemnástka inkasovala desať gólov

Slovenskí futbalisti do 17 rokov nezvládli ani tretí zápas turnaja 5. skupiny druhej časti kvalifikácie o postup na ME 2023 v portugalskej Penalve do Castelo, po prehrách s domácimi rovesníkmi (0:2) a Čechmi (0:3) v tretom stretnutí podľahli Poliakom 0:5.

V tabuľke tak skončili na poslednej štvrtej priečke bez zisku bodu a s hrozivým skóre 0:10.

"Zápas musím hodnotiť v dvoch rovinách - do prvého inkasovaného gólu a po ňom. Do stavu 0:0 sme vedeli s Poliakmi vcelku držať krok, v úvode sme si dokázali vypracovať dve šance.

Aj vzadu sme s vypätím všetkých síl vedeli eliminovať nebezpečné situácie súpera. Rozhodujúcim úsekom zápasu bol záver prvého polčasu, od 42. do 45. minúty spolu s nadstaveným časom sme inkasovali tri góly.

Po obrátke bol súper logicky na koni a diktoval priebeh až do konca. Mrzí ma najmä fakt, že sme sa sa nedokázali v druhom polčase viac pobiť o lepší výsledok a neukázali sme viac charakteru.

Poľsko vyhralo zaslúžene, ukázalo vysokú kvalitu. My sme sklamaní," zhodnotil záverečný duel kvalifikácie tréner Marek Bažík na webe SFZ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Devätnástke chýbal jeden gól. Chlapci išli na krv, vraví tréner