Weissa vyzývajú hviezdy Artmedie a nie je to náhoda. Reagoval aj na Kozáka

Tréner Slovana Vladimír Weiss starší.
Tréner Slovana Vladimír Weiss starší. (Autor: Jozef Bedej)
Michal Šášky|29. okt 2023 o 21:46

Skúseného trénera obklopujú bývalí zverenci.

BRATISLAVA. Schyľovalo sa na súboj, aký tu už dávno nebol. Keď fanúšikovia Košíc začali skandovať proti trénerovi, každý tušil, čo zrejme bude nasledovať.

Anton Šoltis zasadol na lavičku Košíc iba v lete 2022. Ihneď postúpil do najvyššej súťaže, no v nej s ním fanúšikovia stratili trpezlivosť už po polovici základnej časti.

Z jedenástich zápasov vyhral dva a raz remizoval. Mal najhoršie skóre v súťaži. Zaplatil nováčikovskú daň, čelil zraneniam v tíme. Napriek tomu sa držal na 10. mieste.

„Šoltis von!“ kričali fanúšikovia v čase, keď Košice stratili náskok 2:0 a prehrali s Banskou Bystricou na domácom ihrisku 2:4.

Vedenie klubu ich vypočulo a každý si myslel, že Ján Kozák mladší, syn bývalého reprezentačného trénera a neoficiálneho poradcu šéfa klubu, okamžite naskočí do diania.

Znamenalo by to ligový debut na Tehelnom poli. Na štadióne Slovana, v ktorom roky pôsobil ako hráč, aj ako tréner juniorky a A-tím doviedol k titulu a do skupiny Európskej ligy.

A znamenalo by to trénerský súboj s Vladimírom Weissom starším, ktorý Kozáka mladšieho viedol v najslávnejších časoch petržalskej Artmedie.

Vytrpel si to iný

Vedenie Košíc však na podobnú situáciu nebolo vraj pripravené a rýchly príchod Kozáka na scénu sa nekonal. 

„Ešte len začíname jednania s potencionálnymi trénermi. Doteraz sme v tomto smere neriešili nič, nemali sme nič predpripravené. Situáciu budeme riešiť za pochodu,“ tvrdil pre Šport.sk v pondelok generálny manažér FC Košice Pavol Turczyk.

Miroslav Sovič ako hlavný tréner FC Košice na zápase proti ŠK Slovan Bratislava.
Miroslav Sovič ako hlavný tréner FC Košice na zápase proti ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)

Dočasne boli poverení vedením tímu Miroslav Sovič s Petrom Šinglárom. Okamžite padla dohoda, že odkoučujú pohárový zápas v Šamoríne a ligový proti Slovanu.

Napriek tomu, že už v stredu počas Slovnaft Cupu bol na tribúne aj Kozák mladší a veril, že do konca týždňa uzavrú rokovania.

Napokon sa tento ťah ukázal ako triezve rozhodnutie. Slovanisti podľa očakávania absolútne prevýšili ligového nováčika, v úvodnej štvrťhodine dali tri góly a nepustili ho do ničoho. Pre Kozáka by to nebol ideálny štart.

Čo sa dočítate v texte:

  • Čo povedal tréner Weiss na možný príchod Kozáka do ligy?
  • Kto sa ešte z bývalej Artmedie stal trénerom?
  • Doviedol Weiss hráčov k trénerstvu alebo je to náhoda?
  • Stane sa tréner aj z Weissa juniora?

Pre hráčov Slovana išlo úrovňou o tréningový zápas. Košičania bez zranených Kriváka či Pačindu nemali prvoligovú kvalitu a nedokázali klásť odpor.

Weiss poslal odkaz do Košíc

Víťazstvo 4:0 sa zaradilo medzi najsuverénnejšie za súčasnej éry trénera Weissa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weissa vyzývajú hviezdy Artmedie a nie je to náhoda. Reagoval aj na Kozáka