Kto bude hrať krajské súťaže na západe? Jedna skupina môže mať menej účastníkov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|23. jún 2022 o 18:00

Kalná nad Hronom sa zatiaľ prihlásila do IV. ligy.

BRATISLAVA. Slovenský futbal čaká reorganizácia regionálnych súťaží. Sportnet prináša prehľad zloženia krajských regionálnych súťaží na západnom Slovensku.

V novej tretej lige Západ má západné Slovensko desať miesteniek. Jedna z nich patrí exligistovi ŠKF Sereď, ktorý nedostal licenciu na najvyššiu súťaž.

Druhý tím III. ligy Západ Spartak Myjava si možno polepší. Podľa informácií Sportnetu by Myjava mohla hrať v druhej najvyššej súťaži. Predseda klubu Pavol Halabrín na oficiálnej stránke klubu sa ešte v pondelok vyjadril, že by takúto možnosť akceptovali.

„Ak ponuka príde, rozhodli sme sa, že ju prijmeme a do druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa prihlásime,“ uviedol.

Do novej tretej ligy Západ by sa tak mali presunúť mužstvá z 3. až 10. miesta III. ligy Západ z uplynulej sezóny, a to: Beluša, Šaľa, Kalná nad Hronom, Malženice, Častkovce, Galanta, Nové Mesto nad Váhom, Veľké Ludince.

Jedno miesto je rezervované ešte aj pre Senicu, ktorá tiež nedostala licenciu na najvyššiu súťaž. Rôzne indície však ukazujú na to, že Senica možno v budúcej sezóne nebude mať družstvo mužov.

V tom prípade by sa do III. ligy Západ presunuli aj Nové Zámky.

Pod Západoslovenský futbalový zväz budú patriť:

  • IV. liga - Majstrovstvá regiónu Západ (16 účastníkov)
  • V. liga - dve skupiny (Severozápad, Juhovýchod - 16 účastníkov)
  • VI. liga - päť skupín (Sever, Západ, Juh, Východ, Stred)

Uzávierka prihlášok do krajských súťaží riadených ZsFZ bola v stredu 22. júna o polnoci. Do nových tretích líg sa môžu mužstvá prihlasovať až do nedele.

Čo bude s Kalnou?

Aj preto vznikla paradoxná situácia, že Kalná nad Hronom, piaty tím III. ligy Západ v uplynulej sezóne, sa prihlásila do IV. ligy – Majstrovstiev regiónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kto bude hrať krajské súťaže na západe? Jedna skupina môže mať menej účastníkov