Najlepší tím sveta stratil superhviezdu: Zbledol, zvracal a tvrdil, že to nejde, vravel tréner

Kevin de Bruyne
Fotogaléria (17)
Kevin de Bruyne (Autor: Reuters)
Pavol Spál|10. apr 2024 o 07:35

Senzačný zápas, ale najväčšie esá boli mimo.

BRATISLAVA. Legendárny hráč Manchestru City Sergio Agüero sa na sociálnej sieti pochválil, že stavil 10 – tisíc dolárov na to, že v zápase padnú viac ako tri góly. Za pätnásť minút mal vybavené a zarobené. Zobral výhru 18 900. 

Futbalisti Realu Madrid v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov remizovali s Manchestrom City 3:3. Bol to súboj posledných dvoch šampiónov.

Najlepší tím v dejinách verzus najdokonalejšie mužstvo súčasnosti.

„Liga majstrov na Santiago Bernabéu je šialenstvo,“ napísal denník Marca. 

Bolo to futbalové delírium, nádherné a plné nuáns. Madridčania budú odchádzať s pocitom, že mali zápas toľkokrát vo svojich rukách, že ho v závere takmer prehrali, čo je pre nich zriedkavá situácia, a City sa môže pochváliť, že ho takmer vyhral bez toho, aby ukázal svoju najlepšiu stránku.

Všetky tri góly strelili hostia spoza šestnástky. Všetky boli famózne. Keď skóroval Phil Foden, Guardiola bol v tranze. Svojho útočníka jemne fackal a hladkal. 

Real Madrid - Manchester City 3:3 (2:1)

Góly: 12. Dias (vl.), 14. Rodrygo, 79. Valverde - 2. B. Silva, 66. Foden, 71. Gvardiol

Rozhodovali: Letexier - Mugnier, Rahmouni (všetci Francúzsko). ŽK: Tchouameni, Carvajal - Akanji, B. Silva

Diváci: 76.680

Real: Lunin - Carvajal, Rüdiger, Tchouameni, Mendy - Camavinga, Kroos (72. Modrič), Valverde - Rodrygo (71. Diaz), Bellingham, Vinicius Junior (86. Joselu)

City: Ortega - Akanji, Stones, Ruben Dias, Gvardiol - Rodri, Kovačič - B. Silva, Foden (87. Alvarez), Grealish - Haaland

Guardiola: Bol na mňa nevrlý

„Cítil som s ním sladké spojenie. Je to niečo, čo trénujem na tréningu,“ opisoval Foden podľa uefa.com. Bol vyhlásený za muža zápasu. 

„Pre fanúšikov to musel byť jeden z najlepších zápasov, aké mohli vidieť. Dva skvelé tímy s pravdepodobne najlepšími útočníkmi na svete, ktorí si to rozdali hlava-nehlava, a k tomu množstvo gólov,“ dodal Foden. 

Fotogaléria zo zápasu Real Madrid - Manchester City (Liga majstrov - 1. štvrťfinále)

Potvrdil, že hrá v životnej forme. V tejto sezóne má na konte už dvadsať gólov a desať asistencií.

Foden zápas nedohral, z ihriska odišiel s bolestivou grimasou. „Bol na mňa nevrlý, keď som ho stiahol. To znamená, že je v poriadku,“ opísal tréner Manchestru City Pep Guardiola. 

"Na Bernabéu sme dali tri góly. Nie každý v Anglicku vie, aké to tu je. Na tento výsledok môžeme byť hrdí. Je to proces. V prvých troch sezónach by sme takýto typ zápasu prehrali 4:1,“ dodal Guardiola. 

Nevidím Bellinghama

"Myslím si, že to bol naozaj dobrý a zábavný zápas, ktorý túto súťaž dôstojne reprezentoval. Oba tímy chceli útočiť, každý iným spôsobom,“ pokračoval Guardiola.

Aj hráči Realu predvádzali parádnu šou, iba najväčšia hviezda sklamala. 

„Až do dnešného dňa sme nevedeli, že Jude Bellingham môže hrať zle. Je unavený z behania pre nič za nič,“ tvrdil novinár Alfredo Relaño z denníka AS. 

„Nevidím Bellinghama. Je najslabším článkom Realu,“ dodal bývalý hráč Realu Álvaro Benito. 

Angličan dal v tejto sezóne už dvadsať gólov, ale posledné dva mesiace neskóroval. 

(Autor: SofaScore)

„Ďalší šedý zápas Bellinghama, ktorý v rozhodujúcej časti sezóny upadá. Hrá zle? Nie, ale nie je tou hviezdou, ktorú Madrid potrebuje na víťazstvo v Lige majstrov. Proti City sa snažil, ale chýbala mu energia a iskra,“ tvrdil Juan Ignacio Garcia-Ochoa z denníka Marca. 

Bol v čeľustiach Rüdigera

Pod paľbou kritiky bol aj najlepší strelec Manchestru City. Erling Haaland bol odrezaný.

„Bol v čeľustiach Rüdigera (stopér Realu, pozn. red.), ktorý ho opäť zožral. Zlá správa pre City, ktorí mali vo svojej "9" prirodzené východisko. Každú jeho akciu videli ako cvičenie v nešikovnosti a zúfalstve. Málokto si myslel, že bez jeho dobrej verzie bude City schopné prežiť na Bernabéu,“ tvrdil denník AS. 

City nastúpil bez svojho tvorcu hry Kevina de Bruyna. „Prišiel do šatne a povedal, že nemôže hrať. Zvracal a cítil sa veľmi zle,“ vysvetľoval Guardiola. Verí, že sa sa Kevin čoskoro vráti.

„Vidí veci a prihrávky, ktoré ostatní nie sú schopní vidieť,“ dodal Guardiola. 

Zápas sa hral v novej - supermodernej aréne a pod zavretou strechou. „Ak mám byť úprimný, rád vidím oblohu. Štadión bol pôsobivý, ale teraz sa musia starať viac o trávnik, musia ho len vylepšiť. Vždy tu bol koberec, ale teraz to neplatilo,“ vyhlásil Guardiola. 

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti priznal: 

"Samozrejme, že sme si chceli vziať do druhého zápasu aspoň minimálny náskok, ale myslím si, že dnes musíme byť s mnohými vecami spokojní. Súperili sme veľmi dobre, a ak to zopakujeme aj budúci týždeň, môžeme postúpiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Najlepší tím sveta stratil superhviezdu: Zbledol, zvracal a tvrdil, že to nejde, vravel tréner