Komárno získalo zvučné meno s reprezentačnými skúsenosťami. Volal im aj Slovan

Momentka z prípravného zápasu Komárno - Gabčíkovo.
Momentka z prípravného zápasu Komárno - Gabčíkovo. (Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|22. feb 2024 o 15:15

Tréner si pochvaľuje zápas s Brnom.

KOMÁRNO, BRATISLAVA. Jarná časť II. futbalovej ligy sa začne 1. marca. Najlepšiu východiskovú pozíciu pred jarným štartom má KFC Komárno, ktorý má na čele sedembodový náskok pred Prešovom.

Líder druhej ligy získal v zime zaujímavé posily. Najzvučnejšie znie meno Jakuba Sylvestra, hráča s reprezentačnými skúsenosťami.

Skúsenosti na rozdávanie

„Chceli sme posilniť každú formáciu a keďže máme tie najvyššie ambície, potreboval som aj skúsených hráčov, ktorým sa pod tlakom nezačnú triasť kolená.

Som rád, že je tu s nami Boris Turčák, ktorý má skúsenosti s hrou o postup, vlani s Košicami postúpil do najvyššej súťaže. Navyše sa nám podarilo získať Jakuba Sylvestra, ktorý je útočník naozaj veľkého kalibru,“ povedal pre Sportnet tréner Komárna Mikuláš Radványi.

Sylvestr naposledy pôsobil v Izraeli, v druholigovom klube FC Sekzia Ness Ziona. V októbri po útoku hnutia Hamas na Izrael sa však s rodinou vrátil domov a pripravoval sa v Banskej Bystrici.

„Dostal som echo, že je voľným hráčom. Práve som hľadal skúseného útočníka, lebo Patrik Voleský mal počas prípravy problémy s achilovkou. Zavolal som mu, prišiel a som rád, že sme sa dohodli do konca sezóny, s opciou na ďalší rok,“ priblížil okolnosti príchodu 35-ročného futbalistu kouč Komárna.

Jakub Sylvestr v Komárne.
Jakub Sylvestr v Komárne. (Autor: KFC Komárno)

Sylvestr počas svojej bohatej kariéry hral v Slovane Bratislava, v Petržalke, v Diname Záhreb. Nasledovali nemecké angažmány Erzgebirge Aue, Norimberg a Paderborn. Pôsobil aj v dánskom Aalborgu i vo viacerých izraelských kluboch, v Beitare Jeruzalem, v Bnei Yehuda, v FC Ashdod i v Hapoeli Haifa. Hral v Indii za Chennaiyin FC a v Litve za Žalgiris Vilnius, pol roka strávil i v poľskom Rzeszówe.

Na konte má šesť reprezentačných zápasov.

„Skúsenosti má na rozdávanie, veď s Erzgebirge bol najlepším strelcom druhej Bundesligy, so Slovanom Bratislava získal dva tituly, členom majstrovských tímov bol v Chorvátsku i v Litve. Som veľmi rád, že nás posilnil, navyše je v skvelej fyzickej forme a môže ihneď hrať,“ vravel tréner Komárna.

Generálka proti Brnu

Ďalšími novými akvizíciami sú mládežnícki reprezentanti Sebastian Nagy z Trnavy a Dávid Ovšonka z Pohronia. „Obaja prišli na začiatku zimnej prípravy. Prvý z nich hrá v zálohe a druhý je obranca,“ uviedol Mikuláš Radványi.

V rámci spolupráce s NK Osijek prišiel na polročné hosťovanie Nikola Janjič, univerzálny hráč z Čiernej Hory. „Ide o šikovného ľaváka, ktorý môže hrať na ľavej strane obrany i v zálohe,“ priblížil Radványi.

Komárno odohralo v zimnej príprave sedem prípravných stretnutí, posledné, s maďarským treťoligistom Komáromom ho čaká cez víkend.

„Z hľadiska súperov mám zmiešané pocity. Plánoval som hrať s troma silnými súpermi, s Vasasom, so Zlatými Moravcami a s Brnom. No napokon sa z týchto zápasov uskutočnil iba ten s Brnom,“ povedal tréner KFC.

Práve tento súboj považuje za ozajstnú generálku pred štartom druhej ligy. Komárno v ňom podľahlo českému druholigistovi 1:4.

„Skúšal som dva rôzne herné systémy. To, čo som chcel skúsiť v prvom polčase, nefungovalo podľa mojich predstáv, aj preto bol stav v prestávke 0:3. V druhom polčase sme hrali v systéme, ktorý je nám bližší, dali sme jeden gól a hoci sme jeden aj dostali, mali sme tri-štyri vyložené šance. S výkonom v druhom polčase som bol maximálne spokojný. Bol to veľmi poučný zápas,“ poznamenal Radványi.

Telefonát od Kašpara

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Komárno získalo zvučné meno s reprezentačnými skúsenosťami. Volal im aj Slovan