Tréner Kopúň pokračuje pri ženskej reprezentácii, mení sa časť jeho tímu

Tréner Peter Kopúň počas kvalifikačného zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie žien.
Tréner Peter Kopúň počas kvalifikačného zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie žien. (Autor: SFZ/Roman Ferstl)
SITA|20. okt 2022 o 10:50

Peter Kopúň trénuje slovenské futbalistky už štyri roky.

BRATISLAVA. Peter Kopúň zostáva vo funkcii hlavného trénera slovenskej reprezentácie futbalistiek, ktorú zastáva už štyri roky.

"Áno, pokračujem pri družstve. Zmluvu som uzavrel na nový dvojročný kvalifikačný cyklus," uviedol pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Predošlý kontrakt mu vypršal na konci septembra po záverečných dueloch kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta.

Mení sa realizačný tím

V jeho trénerskom tíme skončili kouč brankárov Ján Novota a zo širšieho tímu aj lekárka Lucia Knappková, za ktorých hľadá náhradu.

"Debaty chvíľku trvali, napokon sme sa však zhodli, že obom stranám vyhovuje moje pokračovanie pri ženskej reprezentácii na poste trénera. Teší ma dôvera," pokračoval Kopúň, ktorý má za sebou prvé štyri roky vo funkcii trénera.

"Prvé dva roky som šiel do toho s myšlienkou, že nemám čo stratiť, proste som sa vrhol do práce po hlave. V ďalšom období som si už uvedomil, že je ťažšie obhájiť dosiahnuté, čo si vyžaduje ešte väčšiu zodpovednosť a ustáť väčší tlak očakávaní. V treťom období sa to všetko násobí," myslí si 37-ročný Trenčan.

Pozerá sa do budúcna

Slovenské futbalistky nastúpia v novembri na dva priateľské medzištátne zápasy, 12. novembra v Bruseli proti Belgičankám a o tri dni neskôr v Wieneri Neustadte proti Rakúšankám.

"Postupne sa vykryštalizovali súperky, pracovalo sa s viacerými možnosťami. Som rád, že to dopadlo takto. Hráme proti veľmi dobrým európskym tímom a chcem dať v týchto zápasoch priestor všetkým hráčkam z nominácie," povedal Kopúň.

Na jeho zverenkyne čaká v budúcom roku ďalšia kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy. Doposiaľ sa Slovenky neprebojovali na svetový ani kontinentálny šampionát.

"Chceme pokračovať v ceste rastu hernej kvality tímu, ako sme to nastavili. V minulej kvalifikácii sme dosiahli tesné výsledky so súpermi z vyššieho rangu, uhrali sme v skupine nezanedbateľný počet bodov.

Teraz sa ukáže, či je v našich schopnostiach urobiť ten zásadný krok ďalej a vyššie. Pokiaľ by sa podaril postup na šampionát, bol by to výrazný bonus," dodal Peter Kopúň, ktorý sa dozvie mená súperiek v najbližšej kvalifikácii na januárovom žrebe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Kopúň pokračuje pri ženskej reprezentácii, mení sa časť jeho tímu