Nečakaný prestup. Tréner Šamorína odchádza do Sparty Praha

Pavol Gregora sa stal tréner ženského tímu AC Sparta Praha.
Pavol Gregora sa stal tréner ženského tímu AC Sparta Praha. (Autor: AC Sparta Praha)
Michal Šášky|28. nov 2023 o 15:55

Pavol Gregora bude viesť český veľkoklub.

ŠAMORÍN, PRAHA. Slovenský tréner Pavol Gregora mení druholigový Šamorín za stredoeurópsky veľkoklub.

Dočasný tréner A-tímu a hlavný kouč devätnástky mení pôsobisko a zasadne na lavičku ženského družstva Sparty Praha.

Informovali o tom oba kluby na oficiálnych fórach.

„Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať za šancu byť v Šamoríne v doraste a pri A-tíme. Bola to skvelá jazda. Každý deň ma napĺňal a podarili sa nám za ten čas úžasné veci,“ okomentoval pre šamorínsky web svoje dvojročné pôsobenie Pavol Gregora.

V rámci niekoľkých úspešných turnajov čelil mnohým zahraničným klubom, a to aj práve proti pražskej Sparte.

„Ponuka prišla aj na základe prípravného zápasu, ktorý naši dorastenci absolvovali proti Sparte, čo len dokumentuje fakt, že práca v ŠTK je na očiach a zo Šamorína vedie cesta do silnejších líg,“ prezradil prezident slovenského klubu Csaba Horváth.

Pavol Gregora ako tréner ŠTK 1914 Šamorín.
Pavol Gregora ako tréner ŠTK 1914 Šamorín. (Autor: ŠTK)

Tridsaťštyriročný tréner prišiel do Šamorína pred necelými dvomi rokmi. Začínal a dlho pôsobil v Petržalke, medzitým stážoval v nemeckom Dyname Drážďany či španielskom Atlético Madrid.

Neskôr trénoval rok a pol chlapčenské výbery v Spartaku Trnava, osem mesiacov viedol tím U12 v nemeckom Norimbergu a následne prikývol viesť kategóriu U17 v Senici.

Prvú skúsenosť so ženským futbalom získal v roku 2018, keď vyše štvrťroka pôsobil ako asistent pri slovenskej reprezentácii do 15 rokov.

Po konci jesennej časti sezóny prikývol na ponuku od účastníka ženskej Ligy majstrov a povedie futbalistky Sparty Praha.

„Je to pre mňa veľký posun a veľmi sa naň teším. Som naozaj šťastný, že budem súčasťou Sparty. Bola to pre mňa obrovská výzva a šanca, rád som ju prijal. Budem sa snažiť do klubu preniesť všetky moje skúsenosti. Chceme, aby boli na nás všetci hrdí,“ uviedol Gregora pre web Sparty vo videorozhovore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nečakaný prestup. Tréner Šamorína odchádza do Sparty Praha