Dedinské tímy hrali na štadióne v Trnave. Zážitok na celý život, tešil sa tréner

Radosť hráčov TJ Družstevník Siladice.
Radosť hráčov TJ Družstevník Siladice. (Autor: ObFZ Trnava)
Ivan Mriška|30. máj 2023 o 16:11

Na finále Bestrent Cupu prišiel aj Vladimír Poór. Spieval v šatni.

TRNAVA. OŠK Veľké Orvište a TJ Družstevník Siladice sú obyčajné dedinské tímy zo siedmej ligy. Domáce zápasy hrávajú pred hŕstkou divákov na malých štadiónoch.

Teraz sa im však naskytla výnimočná príležitosť. Vďaka Bestrent Cupu, ktorý je určený pre mužstvá z ObFZ Trnava.

Tréner: Výborná propagácia

Finále sa hralo na hlavnom Štadióne Antona Malatinského, kde svoje domáce stretnutia hrá FC Spartak Trnava. Práve Veľké Orvište a Siladice sa dostali do finálového boja o trofej.

„Šatne, trávnik, parádna infraštruktúra. Obrovský zážitok na celý život. Pre amatérsky futbal je to výborná propagácia,“ uviedol tréner TJ Družstevník Siladice Peter Varga.

Siladice sa hneď v prvej minúte ujali vedenia, keď sa presadil Miloš Hecht. Minútu pred koncom korunoval ich výhru 2:0 Filip Kadlec.

Súboj siedmoligistov sledovalo 980 platiaciach divákov.

„Bol to výborný zápas, po ktorom oslavovala celá dedina. Máme sedemsto obyvateľov a na štadióne boli všetci okrem dôchodcov nad deväťdesiat rokov,“ prezradil.

Motiváciou štadión v Trnave

Víťaz 5. ročníka Bestrent Cupu získal pamätné medaily a poukaz v hodnote tisíc eur na nákup športového výstroja v spoločnosti Meva, s.r.o. Porazený dostal poukážku na päťsto eur.

„Viac ako peniaze nás motivovala šanca zahrať si na hlavnom štadióne v Trnave. Všetci hráči zrazu prišli na tréning a na zápas boli všetci k dispozícii. Škoda, že som mohol striedať len päť hráčov,“ povedal Varga, ktorý Bestrent Cup vyhral aj minulý rok s Červeníkom.

VIDEO: Zostrih zo zápasu

Víťaz pohárovej súťaže ObFZ Trnava dostáva právo prihlásiť sa do Slovnaft Cupu. Získal tak šancu naraziť na zaujímavého súpera, možno aj z Fortuna ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dedinské tímy hrali na štadióne v Trnave. Zážitok na celý život, tešil sa tréner