Kluby sa oň delia už vyše 75 rokov, slávny štadión napokon nezbúrajú

Fanúšikovia Interu Miláno pred štadiónom Giuseppeho Meazzu.
Fanúšikovia Interu Miláno pred štadiónom Giuseppeho Meazzu. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. aug 2023 o 16:40

Je domov taliansky futbalových gigantov.

BRATISLAVA. Legendárny futbalový štadión San Siro v talianskom Miláne napokon nezbúrajú. Regionálna komisia pre kultúrne dedičstvo Lombardska sa totiž rozhodla, že toto ikonické miesto nemožno zbúrať.

Ide totiž o stavbu "kultúrneho záujmu". Referuje o tom web insidethegames.biz s odvolaním sa na taliansky športový denník La Gazzetta dello Sport.

San Siro je domovom AC a Interu Miláno. Stánok s kapacitou 80-tisíc ľudí patrí medzi najväčšie v Európe a nesie v oficiálnom názve meno Giuseppeho Meazzu, dvojnásobného majstra sveta vo futbale z rokov 1934 a 1938.

Na štadióne sa 6. februára 2026 uskutoční otvárací ceremoniál zimných olympijských hier, ktoré sa budú konať v Miláne a Cortine d'Ampezzo.

V roku 2025, keď San Siro oslávi 70 rokov.

Legendárny milánsky štadión San Siro.
Legendárny milánsky štadión San Siro. (Autor: TASR/AP)

"Regionálna komisia pre kultúrne dedičstvo Lombardska vyjadrila kladné stanovisko k existencii kultúrneho dedičstva druhého stupňa na štadióne San Siro vzhľadom na budúce overenie podľa článku 12 legislatívneho dekrétu 42/2004,“ uvádza sa vo vyhlásení spomenutej komisie.

Uvedené milánske kluby sa delia o štadión od roku 1947 a prenajali si ho do roku 2030. Patrí mestu Miláno, pričom oba kluby platia nájomné, aby mohli hrať.

Oba kluby sa však už dlhšie pohrávajú s myšlienkou vlastných štadiónov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Kluby sa oň delia už vyše 75 rokov, slávny štadión napokon nezbúrajú