Fortuna liga? Radšej budem chodiť do práce, prezradila hviezda tretej ligy

Prioritou pre Martina Mečiara je rodina.

Fortuna liga? Radšej budem chodiť do práce, prezradila hviezda tretej ligy

Prioritou pre Martina Mečiara je rodina. (Autor: archív - MM)
Prioritou pre Martina Mečiara je rodina.
Prioritou pre Martina Mečiara je rodina. (Autor: archív - MM)
Ivan Mriška|9. dec 2022 o 15:15

Martin Mečiar z FC Slovan Galanta je ozdobou tretej ligy Západ.

Takmer všetci tréneri ho zaradili do ideálnej zostavy jesennej časti tretej ligy. „Obranca s číslom dvadsať? Kapitán? Ten je naozaj dobrý,“ reagovali.

MARTIN MEČIAR (29) z FC Slovan Galanta podáva skvelé výkony. Bývalý hráč Ružomberka či Serede ťahá svoje mužstvo za postupom do vyššej súťaže, aktuálne je jeho tím na druhom mieste tabuľky.

V článku sa dočítate

  • Ako vníma pochvalu od trénerov?
  • Majú postupové ambície?
  • Uvažuje nad návratom do Fortuna ligy?
  • Aké podmienky majú futbalisti v tretej lige?
  • Aké má civilné zamestnanie?

Tréneri naprieč treťou ligou vás velebia. Ako to vnímate?

Teší ma to, pochvala vždy motivuje. Futbal však nehrám pre individuálne úspechy. Na prvom mieste je kolektív a dobrá partia. A to je základ úspechu.

Po jeseni ste na druhom mieste, na prvé Malženice strácate štyri body.

Takéto umiestnenie pred sezónou nikto nečakal. Všetci v klube sme teda nadmieru spokojní. Ukázali sme, že vo futbale je možné všetko.

V lete sme sa dobre posilnili, prišla kvalita. V kabíne je skvelá partia, všetko sa výborne skĺbilo. Ak sa udrží káder pokope, na jar to môže byť nesmierne zaujímavé.

Hovoríte o postupe do druhej ligy?

Nič také som nikoho nepočul povedať. Ani sme to neriešili. Sústredíme sa, aby sme podávali dobré výkony. A potom sa uvidí.

Prioritou pre nás je, aby sme hrali kvalitný futbal. Dobre bránili a dávali góly. A nie deštrukčne kazili a odkopávali lopty.

Po posledných zápasoch máme od ľudí pozitívne ohlasy. Vraj sa na náš futbal dobre pozerá, čo nás teší.

V pätnástich zápasoch ste inkasovali pätnásť gólov, teda jeden gól na zápas. Je líder defenzívy s takýmto číslom spokojný?

Obrana bola dobrá. Je to však výsledok celého mužstva. Samozrejme, že keď tím dostáva veľa gólov, negatívne sa hovorí najmä o obrancoch. Vždy však záleží v prvom rade na hre celého mužstva.

Tréneri vás chvália a mnohí z nich sa vyjadrili, že máte na vyššiu súťaž. Uvažujete nad prestupom do klubu z Fortuna ligy?

O tom sa ťažko hovorí. Šport na Slovensku je v zlom stave. Mám rodinu a hrať Fortuna ligu by sa mi z finančného hľadiska neoplatilo. Je to smutné, ale je to fakt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortuna liga? Radšej budem chodiť do práce, prezradila hviezda tretej ligy