Atlético neprežíva úspešné obdobie. Simeone musel predčasne opustiť lavičku

Tréner Diego Simeone.
Tréner Diego Simeone. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. okt 2021 o 11:45

Tréner sa po zápase nevyhováral.

MADRID. Obhajca titulu vo futbalovej La Lige Atlético Madrid neprežíva úspešné obdobie. V uplynulých štyroch zápasoch získal iba päť bodov, keď naposledy vo štvrtok remizoval 2:2 na pôde Levante, ktoré sa nachádza v zóne zostupu na predposlednej 19. priečke.

Hráči Atlética v stretnutí dvakrát viedli, no domáci vždy vyrovnali z pokutového kopu zásluhou Enisa Bardhiho. Definitívnu podobu výsledku pritom zariadil stredopoliar zo Severného Macedónska až v 90. minúte.

Bardhi: Stále žijeme

"Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo získať bod proti takému skvelému tímu, akým je Atlético. Stále žijeme. Tento úspech nám pomôže nadobudnúť sebavedomie," tešil sa po stretnutí Bardhi podľa klubovej stránky Levante.

Tréner Atlética Madrid Diego Simeone si s rozhodcami počas duelu nepotykal. Po prestávke uvidel dvakrát žltú kartu a v 80. minúte tak musel opustiť priestor lavičiek.

Iba z útrob štadióna tak mohol sledovať, ako videoasistent rozhodcu poradil v poslednej minúte stretnutia hlavnému arbitrovi, aby odpískal pokutový kop, keď sa lopta v šestnástke iba jemne obtrela o rameno Renana Lodiho.

Po zápase sa však Simeone nevyhováral: "Pravda je taká, že sa musíme zlepšiť a to veľmi rýchlo," priznal podľa AFP.

Simeone: Hľadáme rovnováhu

Úradujúcim šampiónom patrí po 11. kole 6. priečka. Na vedúci Real Sociedad San Sebastián strácajú päť bodov a majú zápas k dobru. Za druhým Realom Madrid sú o dva body pri rovnosti duelov.

"Hľadáme rovnováhu, ktorú musia mať všetky tímy, ktoré chcú hrať na najvyššej úrovni. V úvode ročníka sme inkasovali veľa gólov a to nás núti zmeniť charakter hry. Veľakrát sme sa dokázali vrátiť do zápasu, no máme na čom pracovať," povedal Simeone podľa Marcy.

Atlético sa najbližšie pokúsi nájsť stratenú formu proti Betisu Sevilla, ktorý má dobrú fazónu. Vyhral posledné tri stretnutia a posunul sa na štvrté miesto v tabuľke.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Atlético neprežíva úspešné obdobie. Simeone musel predčasne opustiť lavičku