Často sa to nedeje. Šilhavý doviedol Česko na EURO, rozhodol sa však rezignovať

Jaroslav Šilhavý.
Jaroslav Šilhavý. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2023 o 23:18

Oznámil to v pozápasovom vyjadrení.

PRAHA. Český futbalový tréner Jaroslav Šilhavý končí na lavičke českej reprezentácie. Oznámil to v pozápasovom vyjadrení, keď spečatil s tímom postup na EURO 2024 výhrou nad Moldavskom 3:0.

"Aj keď máme radosť, pred zápasom sme sa rozhodli, že pokračovať nebudem ako tréner. Teraz som hovoril s Petrom Fousekom, tomu som to ako prvému oznámil. Ten tlak bol enormný, niekedy som to ani nechápal," povedal pre ČT Šport. Spolu so Šilhavým končí aj reealizačný tím.

Na hráčoch v zápase videl veľkú nervozitu. "Prvý polčas bol vypracovaný, no potom to bolo ťažké. Náročný bol aj terén. Súper bol nebezpečný, našťastie sme strelili gól. V druhom polčase sme sa ukludnili, náš výkoon bol dobrý," zhodnotil.

Moldavci robili Čechom problémy. "Hrali jednoducho v útoku. "Úvod druhého polčasu nebol dobrý, no striedania nám vyšli. Ako sme hrali proti desiatim, veril som tomu, že to zvládneme," dodal.

Všetkým hráčom sa vo vyjadrení poďakoval za výkon. "Aj napriek tomu, čo sa dialo v posledných dňoch. Cieľ je splnený, som rád, že sa to podarilo," doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Často sa to nedeje. Šilhavý doviedol Česko na EURO, rozhodol sa však rezignovať