Neapol mení trénera, spomína sa Calzona. Skončí na lavičke Slovenska?

Tréner Francesco Calzona.
Tréner Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Michal Šášky|13. nov 2023 o 23:25

Talian má platný kontrakt, môže postúpiť na EURO 2024.

BRATISLAVA. Taliansky tréner Francesco Calzona by sa mohol vrátiť do rodnej vlasti a zasadnúť na lavičku SSC Neapol.

Špekulujú o tom najmä fanúšikovia a malé regionálne médiá. Päťdesiatpäťročný odborník však momentálne vedie reprezentáciu Slovenska.

Dokonca zrejme čoskoro postúpi na záverečný turnaj EURO 2024.

Garcia skončí

Po prehre v 12. kole talianskej Serie A s Empoli (0:1), ktorá bola už tretia v sezóne, sa o konci trénera Rudiho Garciu hovorí ako o istej veci.

Informáciu o rozhodnutí majiteľa klubu Aurelia De Laurentiisa priniesli okamžite po zápase denníky La Gazzeta dello Sport i neapolský Il Mattino, či renomovaný novinár
Fabrizio Romano.

Francúzsky kouč pritom len v lete nahradil Luciana Spallettiho, ktorý bol v klube dva roky a aktuálne vedie taliansku reprezentáciu.

SSC zatiaľ odvolanie trénera oficiálne nepotvrdil, no podľa miestnych médií by mal stredajší tréning viesť už Garciov nástupca.

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka by sa tak po návrate do krajiny mal zoznámiť s novým šéfom.

Calzonu chcú fanúšikovia

Fanúšikovia Neapola už horlivo hľadajú na sociálnych sieťach ideálneho nástupcu a nejeden z nich spomenul aj trénera slovenskej reprezentácie.

Francesco Calzona bol v minulosti asistentom na lavičke Neapola. Hlavným trénerom sa prvýkrát stal až pri tíme Slovenska, s ktorým zrejme čoskoro postúpi na majstrovstvá Európy.

„Je zvučným menom, Sarriho bývalý spolupracovník a technický expert v prvej sezóne Luciana Spallettiho,“ píše o Calzonovi web Sportnapoli, no zároveň dodáva:

„Calzona v súčasností pôsobí ako tréner Slovenska a má platnú zmluvu s národným tímom Mareka Hamšíka. Napriek tomu sa jeho meno objavilo v diskusiách vďaka dobrým spomienkam na tím počas Sarriho éry, ktorá zanechala veľkú stopu v pamäti neapolských fanúšikov,“ uvádza taliansky web.

Calzonov presun do Neapola je prakticky vylúčený. Kontrakt so Slovenským futbalovým zväzom mu síce oficiálne vyprší koncom roka 2023, no po postupe na finálový turnaj EURO 2024 sa automaticky uplatní opcia.

Popredné talianske médiá spomínajú ako možných nových trénerov Neapola Igora Tudora a Fabia Cannavara. Tudor už údajne dostal aj oficiálnu ponuku od vedenia klubu.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol mení trénera, spomína sa Calzona. Skončí na lavičke Slovenska?