V Európe spustia ďalšiu ligu, budú ju vysielať zahraničné televízie

Futbalisti Faerských ostrovov na ilustračnej fotografii.
Futbalisti Faerských ostrovov na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. máj 2020 o 09:44

Krajina sa môže zviditeľniť.

TÓRSHAVN. V sobotu 9. mája sa rozbehne nový ročník najvyššej futbalovej súťaže na Faerských ostrovoch. Táto krajina tak aktuálne bude v Európe po Bielorusku iba druhou, v ktorej sa bude hrať ligový futbal.

Desaťčlenná Premier League bude čeliť veľkému záujmu, pretože v čase koronakrízy zostal futbal na kontinente paralyzovaný.

"Naše zápasy sa budú vysielať v dánskej a nórskej televízii. To by bolo za normálnych okolností nemysliteľné. Je to naozaj výborná príležitosť zviditeľniť sa. Svet uvidí, aký futbal sa tu hrá," povedal pre agentúru DPA Nemec Kevin Schindler, ktorý pracuje ako asistent trénera v klube HB Tórshavn.

Tridsaťjedenročný Schindler je bývalým nemeckým reprezentantom do 21 rokov, počas kariéry hral za Werder Brémy, St. Pauli a legionárčil v Holandsku a USA.

"Trénovať sme začali už pred dvoma týždňami. Na Faerských ostrovoch neboli až také veľké bezpečnostné obmedzenia. Žiadne masky, žiadny sociálny odstup. Samozrejme, používame všade dezinfekciu, ale určite to máme ľahšie ako v Nemecku. Liga sa mala začať už pred piatimi týždňami, ale odložili ju. Zápasy sa na rozdiel od Bieloruska budú hrať bez divákov," dodal asistent v klube 23-násobného majstra krajiny.

Aj odľahlá lokalita Faerských ostrovov napomohla tomu, že v krajine evidujú menej ako 200 ľudí nakazených koronavírusom a žiadne úmrtie.

Hrať sa začne aj v Kórejskej republike:

Už v piatok sa v Kórejskej republike začne najvyššia futbalová súťaže, stane sa tak viac ako dva mesiace po pôvodne plánovanom štarte novej sezóny.

Futbalové špičky v Kórejskej republike štart futbalovej sezóny dôkladne konzultovali s odborníkmi a dostali odporučenie, že pokiaľ v období dvoch týždňov bude v krajine počet nových prípadov ochorenia COVID-19 nižší ako 30, môžu ligu odštartovať.

Stalo sa a v piatok na zelené trávniky vybehnú futbalisti tejto krajiny a začnú boj o ligový titul. Kórejská K-League sa začne, no fanúšikovia na tribúnach budú z preventívnych dôvodov chýbať.

Reštartu futbalovej ligy predchádzalo plošné testovanie naprieč všetkými klubmi, ktoré zabezpečilo vedenie súťaže. Ani jeden test nebol pozitívny. Súťaž z pôvodných 38 kôl zredukovali na 27 kôl tak, aby sezónu mohli dokončiť v roku 2020. Ak bude potrebné, vedenie ligy je pripravené ročník zredukovať na 22 kôl.

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Európe spustia ďalšiu ligu, budú ju vysielať zahraničné televízie