Mladú tureckú rozhodkyňu suspendovali kvôli sexuálnemu videu, plánuje podniknúť právne kroky

Elif Karaarslanová.
Elif Karaarslanová. (Autor: X / GÜNDEM DEPOSU)
SITA|9. okt 2024 o 19:20

Okrem mladej rozhodkyňe bol suspendovaný aj 61-ročný inšpektor a pozorovateľ arbitrov Superligy.

BRATISLAVA. Dvadsaťštyriročná turecká futbalová rozhodkyňa Elif Karaarslanová a Orhan Erdemir, 61-ročný inšpektor a pozorovateľ arbitrov Superligy, boli suspendovaní Tureckou futbalovou federáciou (TFF) z dôvodu uniknutého sexuálneho videa, na ktorom sa mali spolu oddávať sexuálnym hrám.

Karaarslanová, ktorá v minulosti hrala aktívne za istanbulský klub Besiktas a má viac než 384-tisíc sledovateľov na Instagrame, poprela, že by bola na videu.

Plánuje podniknúť právne kroky a voči doživotnému dištancu sa odvolá. Upozornil na to web sita.sk.

Zábery boli upravené v počítači

„Čaká ma dlhá právna cesta, ale prekonám to. Budem brániť svoju vec až do konca. Nikdy som si nemyslela, že v živote bude musieť riešiť takéto veci,“ povedala pre turecký web T24.

Právny zástupca Karaaslanovej uviedol, že video bolo vytvorené so zlovestným úmyslom a vykonštruované pomocou umelej inteligencie.

„Na sociálnych sieťach sa objavilo zostrihané video, ktoré nie je originálne a bolo vytvorené výhradne pomocou umelej inteligencie z účtu inej osoby, ktorá nemá žiadny vzťah k môjmu klientovi.

Pri preskúmaní videa je jasné, že obraz nie je zreteľný a všetky zábery boli kompletne upravené v počítači,“ povedal právnik Erden Timur.

Zničená reputácia

Erdemir, ktorý bol medzinárodným rozhodcom FIFA v rokoch 1999 až 2002, povedal, že jeho reputácia bola zničená. Aj on chce realizovať právne kroky, ktoré majú očistiť jeho meno.

„Moja kariéra ako rozhodcu a pozorovateľa, ktorú som hrdinsky udržiaval viac ako 30 rokov bez jedinej škvrny, sa otočila. Moja reputácia v očiach mojej rodiny, priateľov a rozhodcovskej komunity bola zničená,“ povedal rodák z hlavného mesta Turecka.

Tento incident vyvolal v krajine polmesiaca hlasné diskusie o etike a regulácii používania technológií v oblasti médií a športu a o jej vplyve na osobné a profesionálne životy verejne známych osobností.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Mladú tureckú rozhodkyňu suspendovali kvôli sexuálnemu videu, plánuje podniknúť právne kroky