S Trenčínom získal štyri trofeje, hral aj za reprezentáciu. Kde sa stratil Dávid Guba?

Dávid Guba (vpravo) v drese AS Trenčín.
Dávid Guba (vpravo) v drese AS Trenčín. (Autor: TASR)
Vladimír Cepko|21. sep 2022 o 10:45

Ešte nepatrím do starého železa, vraví.

BRATISLAVA. Futbalové súťaže na Slovensku sú v plnom prúde. Na všetkých úrovniach majú za sebou odohratú už takmer tretinu zápasov.

Pozorným fanúšikom chýba na zápasových súpiskách meno DÁVID GUBA. V súčasnosti 31-ročný ofenzívny futbalista, ktorý sa zviditeľnil predovšetkým ziskom dvoch titulov majstra Slovenska a dvoch triumfoch v Slovnaft Cupe v drese Trenčína.

Futbalovo vyrastal v rodisku svojich rodičov vo Vydrani. Jeho začiatky sa spájajú s Medzilaborcami a Humenným. Do kolotoča profesionálneho futbalu naskočil v drese najstaršieho slovenského futbalového klubu Tatrana Prešov.

Následne prestúpil do MŠK Žilina, kde získal potrebné futbalové skúsenosti, ktoré naplno využil v Trenčíne. V tíme trénera Martina Ševelu vpísali so spoluhráčmi najvydarenejšiu kapitolu do histórie trenčianskeho futbalu.

Úspešné obdobie Gubovi vynieslo aj reprezentačný dres. Do národného tímu si ho vybral Ján Kozák st. Na reprezentačný dres bol zvyknutý, keďže Slovensko od svojich pätnástich rokov postupne reprezentoval vo všetkých mládežníckych vekových kategóriach.

Dávid Guba v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov.
Dávid Guba v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov. (Autor: TASR)

Po trenčianskej úspešnej anabáze zamieril do Poľska. Na dva roky sa upísal nováčikovi poľskej Ekstraklasy KS Termalica Bruk–Bet Nieciecza.

V tom čase sa mu ozvali prvé vážne zdravotne problémy s chrbticou a nastal čas liečenia a rehabilitácií. Z Poľska putoval na sever Moravy do Karvinej. Ani tam ho však neobišli zdravotné komplikácie. Viac už priblížil Dávid Guba v rozhovore.

Pred rokom ste prikývli na ponuku FC Košice a v drese tohto klubu ste odohrali pomerne slušnú sezónu.

Do Košíc, na môj milovaný východ Slovenska, som prichádzal so snahou pomôcť dostať košický futbal tam, kde dlhé desaťročia patril – do najvyššej súťaže.

Tak znela aj dohoda, že v prípade postupu zmluvu predĺžime. Vypálilo to neúspešne a ja si momentálne užívam pocity nezamestnaného profesionálneho športovca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»S Trenčínom získal štyri trofeje, hral aj za reprezentáciu. Kde sa stratil Dávid Guba?