Bude mať Inter na drese meno trénera súpera? Lembakoali sa teší na strašiaka súťaže

FK Inter Bratislava predstavil unikátne dresy na novú sezónu. Bude hrať IV. ligu Bratislava.
FK Inter Bratislava predstavil unikátne dresy na novú sezónu. Bude hrať IV. ligu Bratislava. (Autor: facebook/FK Inter Bratislava)
Michal Šášky|4. aug 2023 o 08:00

Slávna značka bude chodiť po dedinách, hviezda zažije šok.

BRATISLAVA. Bola to veľká vec, historická chvíľa. Rovinka, malá obec na periférii Bratislavy, ovládla štvrtú ligu a začali sa majstrovské oslavy.

Postup do tretej ligy a výzvy v podobe veľkých miest ako Zvolen, Martin, Dubnica nad Váhom či bývalého prvoligistu zo Serede však odmietla.

„My sme dedinský klub. Vyhovuje nám konfrontácia s okolitými obcami,“ vysvetľoval rozhodnutie pre Sportnet manažér Rovinky Martin Zaťko.

Klub by musel zháňať kvalitnejších hráčov, cestovať do vzdialenejších miest, platiť vyššie poplatky. Išlo by o výrazný finančný rozdiel. „Možno aj dvojnásobný oproti štvrtej lige,“ rátal Zaťko.

V novej sezóne IV. ligy Bratislava tak bude štartovať aj jej posledný majster. O prestížne zápasy však nebude mať núdzu. 

Čo sa v texte dozviete:

  • Ktorý hráč a tréner budú najväčšími hviezdami ligy?
  • Ktoré tímy budú hrať o vrchné priečky v sezóne?
  • V čom sú unikátne dresy Interu Bratislava?
  • Ako sa Alias Lembakoali dostal na lavičku majstra?

Hneď v prvom kole Rovinka hostí Inter Bratislava, slávna značka zhodou okolností zostúpila z III. ligy, hoci skončila na 13. mieste v 16-člennej tabuľke.

Do treťoligovej skupiny Západ totiž vypadli oba tímy z II. ligy a postúpili až tri tímy zo skupín štvrtej najvyššej súťaže - Zvolen zo Stredu, Lehota pod Vtáčnikom zo Západu a Malacky ako druhý tím IV. ligy Bratislava.

„Dnes to už berieme ako realitu... Pravidlá sú nastavené, aj keď podľa môjho subjektívneho názoru nie dobre,“ hodnotil pre Sportnet tréner Interu Andrej Štellár.

„Nálada je dobrá, vyhecovaná a všetci sa tešíme na začiatok sezóny. Chceme sa pokúsiť o návrat späť do tretej ligy. Dávať si iný cieľ by nemalo logiku, bolo by to prejavom alibizmu,“ doplnil.

Inter však nebude jediným tímom, kde majú v pláne pohybovať sa na čele tabuľky.

„Naše ambície musia byť najvyššie, veď minulú sezónu sme skončili prví. Pre mňa je to samozrejmosť,“ hovorí nový tréner Rovinky Alias Lembakoali.

„Druhá vec je však, čo ukážeme na ihrisku. Až súťažné zápasy nám dajú odpoveď. V kútiku duše by sme ale chceli byť aspoň v najlepšej trojke a ja verím, že na to máme,“ pokračuje. 

Špecifický šláger na úvod

Zápas Rovinky proti Interu Bratislava sa na poslednú chvíľu presunul pre nepriaznivé počasie a podmočený trávnik na 16. august.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bude mať Inter na drese meno trénera súpera? Lembakoali sa teší na strašiaka súťaže