Kankava? To je skala, hovorí po zápase so Slovanom jediný odchovanec Branču

Vpravo Lukáš Pauschek, vedľa v žltom Marko Kolarovský z Branču.
Vpravo Lukáš Pauschek, vedľa v žltom Marko Kolarovský z Branču. (Autor: Jana Skornsek)
Marián Dragúň|25. sep 2022 o 13:20

Za oboch nastúpil od začiatku iba jeden odchovanec.

BRANČ. Hoci hral v sobotňajšej dohrávke 2. kola Slovnaft Cupu prvoligový Slovan Bratislava na ihrisku piatoligového Branču a podľa papierových predpokladov a víťazstve 2:0 postúpili do 3. kola zaslúžene hostia z Bratislavy, súperi z rôznych súťaží mali aj čosi spoločné.

Nielenže nastupovali na zápas národného pohára ako priebežní lídri svojich súťaží, ale v oboch základných zostavách sa objavil iba jeden odchovanec.

Miesto v domácej jedenástke si svojimi výkonmi v piatej lige Juhovýchod HUMMEL vypýtal Marko Kolarovský, ktorý je zároveň rodákom z Branču, za ktorý hrajú poväčšine „legionári“ zo širokého podzoborského okolia.

V základnej jedenástke skutočných legionárov z hlavného mesta nastúpil na poste pravého obrancu odchovanec ŠK Slovan Bratislava Lukáš Pauschek.

Domáce ľavé krídlo Marko Kolarovský dostalo za úlohu hrať práve cez skúseného Pauscheka, ktorý sa cez Spartu Praha dostal pred rokmi aj do FK Mladá Boleslav.

Pre Brančanov to bol „Zápas storočia“, Marka Kolarovského sme sa preto spýtali, aké boli jeho pozápasové pocity a ako sa hralo cez Lakáša Pauscheka.

„Proti Slovanu sme nastupovali s malou dušičkou, ale určite sme ho chceli potrápiť. Myslím, že sa nám to aj podarilo, veď do zápasu sme dali všetko,“ začal 19-ročný Brančan, ktorý odohral vlaňajšiu sezónu za druholigový dorast ČFK Nitra.

Marko Kolarovský (prvý zľava) hral v 19 rokoch proti Slovanu Bratislava.
Marko Kolarovský (prvý zľava) hral v 19 rokoch proti Slovanu Bratislava. (Autor: Jana Skornsek)

Dal mi pocítiť, čo je to hrať proti profíkom

„Lukáš Pauschek mi dal pocítiť, čo je to hrať proti profesionálom. Má rýchlosť i silu, no musím povedať, že hral čisto a férovo. Hrať takýto zápas bolo pre mňa veľkým zážitkom, veľmi si vážim, že som v ňom mohol nastúpiť.

Prehra 0:2 je pre nás prijateľný výsledok, mali sme asi dve strely na brankára Chovana, škoda, že tam aspoň jedna nepadla.“

Pri otázke na dva ostrejšie súboje s Jabom Kankavom mladý ofenzívny hráč zbystril. „Kankava nie je človek z mäsa a kostí, Kankava je skala,“ s rešpektom uznal kvality legionára z Gruzínska, ktorého prácu v strede poľa zvykne vyzdvihnúť aj samotný tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Na pohárový súboj v Branči sa Sportnet spýtal aj Lukáša Pauscheka. „Po predchádzajúcich stretnutiach sme sa chceli dostať do streleckej pohody, čo sa nám úplne nepodarilo, no podstatné je, že v domácom pohári ideme ďalej. Áno, priznávam, že prvý gól sme strelili trochu neskoro, no o nejakej zvýšenej nervozite by som nehovoril.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kankava? To je skala, hovorí po zápase so Slovanom jediný odchovanec Branču