Kocian ho verejne skritizoval. Grék definitívne opustil Zlaté Moravce

Alexandros Kyziridis (vpravo) v drese Zlatých Moraviec.
Alexandros Kyziridis (vpravo) v drese Zlatých Moraviec. (Autor: TASR)
Sportnet|9. aug 2022 o 21:40 (aktualizované 9. aug 2022 o 21:45)

Bude pôsobiť v maďarskej súťaži.

DEBRECÍN. Grécky futbalista Alexandros Kyziridis prestúpil z fortunaligového ViOn Zlaté Moravce do maďarského VSC Debrecín.

Kyziridis nasledoval kroky krajana Georgiosa Neofytidisa, ktorý v lete takisto zamieril zo Zlatých Moraviec práve do Debrecínu.

Dvadsaťjedenročný krídelník nastúpil za Zlaté Moravce do 63 zápasov, v ktorých dosiahol 11 gólov a 6 asistencií.

Klub za neho už medzičasom získal náhradu, keď angažoval 22-ročného indonézskeho krídelníka Egyho Maulanu Vikriho.

Kyziridis sa dostal do nemilosti trénera Ján Kociana, ktorý gréckeho hráča po poslednom ligovom zápase verejne skritizoval.

„Za ViOn budú hrať iba tí, ktorí chcú. Túto teóriu som razil aj pri letných transferoch. Keď hráč po oslovení chcel prísť, tak prišiel a dohodli sme sa.

Nieže keď mi nevyjde toto, tak prídem, a ViOn je druhá-tretia opcia – no choď do kelu. A to isté platí pre Kyziridisa. Takže arrivederci,“ povedal Kocian na pozápasovej tlačovej konferencii.

Neskôr dodal: „Kyziridis ma sklamal, ale zrejme je to generácia hráčov, ktorá bude vydierať klub, že nebude hrať a pomaly sa robiť zraneným a neviem, čo všetko ešte. Povedal som mu, že bude trénovať individuálne a od kondičného trénera si to doslova ‚vyžral‘," povedal bývalý reprezentačný tréner Slovenska po stretnutí s Liptovským Mikulášom.

Kluby sa začiatkom týždňa dohodli na prestupe, no prestupovú čiastku nezverejnili.

„Rokovania boli pomerne dlhé, povedal by som, že až únavné,“ povedal pre klubový web generálny manažér FC ViOn Marek Ondrejka.

„Všetko stálo na dohode klubov ohľadom transferovej čiastky. Na druhej strane, rozumeli sme hráčovi, že sa chce posunúť v kariére ďalej. Cítili sme, že sme už preňho priúzky klub. A cítili sme aj to, že zrejme už viac nášmu tímu dať nemôže,“ doplnil Ondrejka.

Grék sa už so spoluhráčmi rozlúčil. „Chcem sa poďakovať všetkým spoluhráčom, trénerom, fyzioterapuetom, generálnemu manažérovi, majiteľovi, jeho synovi, ale aj všetkým ďalším ľuďom z klubu a okolo neho za ich dôveru počas dvoch rokov pôsobenia vo ViOne. Som vám vďačný, navždy budem milovať tento tím, povedal Kyziridis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kocian ho verejne skritizoval. Grék definitívne opustil Zlaté Moravce