Vybavili mu slovenský pas, mal mať premiéru. Čavrič na zraz futbalistov nepríde

Aleksandar Čavrič v drese ŠK Slovan Bratislava.
Aleksandar Čavrič v drese ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|17. mar 2024 o 18:48

Zverencov trénera Francesca Calzonu čakajú dva prípravné zápasy proti Nórsku a Rakúsku.

BRATISLAVA. V nominácii trénera Francesca Calzonu na prípravné zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie proti Rakúsku a Nórsku figuroval aj Aleksandar Čavrič.

Bývalý hráč Slovana Bratislava a aktuálne útočník japonského Kašima Antlers však na zraz nepríde.

"Slovenský futbalový zväz urobil maximum pre to, aby Aleksandar Čavrič mohol reprezentovať Slovensko v zápasoch proti Rakúsku a Nórsku.

On sám deklaroval, že má záujem reprezentovať Slovensko. V tejto chvíli je situácia taká, že nepríde.

Je to jeho vlastné rozhodnutie a my ho musíme akceptovať," povedala hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

8 rokov v Slovane

Čavrič hovoril o možnosti reprezentovať Slovensko vo februári v rozhovore pre tvnoviny.sk.

„V decembri sme sa úprimne rozprávali s pánom Kováčikom, opätovne sa ma spýtal, či môj záujem reprezentovať Slovensko stále pretrváva. Odvetil som - samozrejme.

Na to mi povedal, že sa na úradoch rozhýbali a od začiatku roka 2024 pracujú na vyhotovení môjho pasu. A tiež to, že ma plánujú povolať do reprezentácie,“ dodal.

Čavrič pôsobil osem rokov v Slovane Bratislava a výrazne sa pričinil o úspechy klubu na domácej scéne, ale aj o viacero dobrých výsledkov v Konferenčnej lige. Koncom januára odišiel na hosťovanie s následnou opciou do japonského tímu Kašima Antlers.

Tréner Francesco Calzona ešte vo februári na slávnostnom vyhlásení ankety Športovec roka vyhlásil, že sa chce spoliehať predovšetkým na hráčov, ktorí nastupovali v kvalifikácii.

"Nie je čas na veľké experimentovanie. Sledujeme viacerých hráčov a ak niekto bude vyčnievať, samozrejme dostane šancu. Ale ak by došlo k situácii, že sa v nominácii budeme rozhodovať medzi nováčikom a futbalistom, ktorý sa nami absolvoval veľa zápasov, uprednostníme toho, kto už pozná tréningový proces aj herný prejav.

Záujem stále má

Čavriča vzniknutá situácia mrzí. Jeho záujem hrať za Slovensko však vraj stále trvá.

"V klube mi povedali, že sú si vedomí pravidiel, a že mi nikto nezakazuje odísť na zraz národného tímu, ale nech si sám zvážim, či už som natoľko etablovaný v tíme, aby som teraz vypadol z tréningového procesu, lebo podľa nich som sa ešte neaklimatizoval.

V Kašime som mesiac a pol a súhlasím s tým, že nie som adaptovaný. Cítil som, že nie je ten správny moment odísť, prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme.

Potrebujem sa v prvom rade úplne etablovať v klube, kde som krátko a je tu pre mňa stále veľa nového.

Preto som učinil veľmi náročné rozhodnutie, že v marci neprídem na zraz národného tímu," uviedol Aleksandar Čavrič pre RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vybavili mu slovenský pas, mal mať premiéru. Čavrič na zraz futbalistov nepríde