Odhodlané plány majiteľov pokračujú. Milánske kluby sa chcú vysťahovať z ikonického štadióna

Legendárny milánsky štadión San Siro.
Legendárny milánsky štadión San Siro. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|29. feb 2024 o 21:21

Vedenie mesta Miláno minulý týždeň uviedlo, že stále chce zistiť, či by mohlo spolupracovať s klubmi na prípadnej rekonštrukcii San Sira.

MILÁNO. Majitelia AC Miláno sú odhodlaní postaviť nový štadión, aby klub mohol konkurovať elitným tímom na kontinente.

Uviedol to vo štvrtok ich najvyšší predstaviteľ.

AC Miláno a miestny rival Inter sa snažia odísť z historického štadióna San Siro, ktorý vlastní miestna samospráva, a postaviť si vlastné samostatné arény na okraji mesta.

Gerry Cardinale, zakladateľ a riadiaci partner investičnej spoločnosti RedBird Capital, ktorá v roku 2022 kúpila kontrolu nad AC Miláno v transakcii za 1,2 miliardy eur, uviedol, že klub získa nový domov s kapacitou 70 000 miest, ktorý bude schopný hostiť aj hudobné podujatia.

"To by malo byť dobré nielen pre Miláno, ale aj pre Taliansko a Seriu A," povedal Cardinale na summite Financial Times Business of Football Summit.

"Vytvorím spoločnosť, ktorá postaví tento štadión, a potom, úprimne povedané, chcem, aby táto spoločnosť išla stavať štadióny pre všetky ostatné tímy v Serii A," dodal.

Zlatan Ibrahimovič, ktorý vystúpil po boku Cardinaleho, povedal, že na San Siro má "skvelé spomienky, ale všetko sa vždy začína odznova".

Švéd Ibrahimovič ukončil hráčsku kariéru v AC Miláno v roku 2023 a teraz pracuje ako hlavný poradca majiteľov klubu.

Vedenie mesta Miláno minulý týždeň uviedlo, že stále chce zistiť, či by mohlo spolupracovať s klubmi na prípadnej rekonštrukcii San Sira.

AC Miláno bolo sedemkrát majstrom Európy, ale naposledy triumfovalo v roku 2007 a teraz ho predbehli súperi s hlbšími vreckami. Posledný titul v Serii A získali v roku 2022.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Odhodlané plány majiteľov pokračujú. Milánske kluby sa chcú vysťahovať z ikonického štadióna