Trenčín opúšťa dlhoročná opora, opäť však môže hrať proti Slovanu

Nigérijský futbalista Abdul Zubairu v drese AS Trenčín.
Nigérijský futbalista Abdul Zubairu v drese AS Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet|12. aug 2022 o 18:15

Abdul Zubairu sa stal hráčom HŠK Zrinjski Mostar.

TRENČÍN. Nigérijský futbalista Abdul Zubairu opúšťa káder fortunaligového AS Trenčín. Klub spod Hradu Matúša Čáka informoval, že Zubairu bude v kariére pokračovať v drese bosnianskeho HŠK Zrinjski Mostar.

Paradoxne ide o tím, ktorý bude súperom Slovana Bratislava v play off kvalifikácie Konferenčnej ligy UEFA po tom, čo belasí vo štvrtkovej odvete podľahli Olympiakosu po pokutových kopoch. 

Dvadsaťtriročný stredopoliar prestúpil do Trenčína v januári 2017. Celkovo nastúpil za AS v 130 ligových stretnutiach a ďalších 27 pridal v pohárových súťažiach. Päťkrát sa zapísal do listiny strelcov.

"Abdul, ďakujeme za všetko, čo si odviedol pre AS Trenčín. Prajeme veľa úspechov v ďalšej kariére," uviedol klub na svojom oficiálnom webe.

VIDEO: Abdul Zubairu a jeho rozlúčka s AS Trenčín

"Nie je to pre mňa jednoduché, ale v živote futbalistu to tak chodí. Dobre si pamätám na svoje prvé dni strávené v klube.

Čakalo ma tu mnoho výziev, nielen tých futbalových. Musel som si zvyknúť na odlišnú klímu, bola tu strašná zima. Po piatich rokoch som si na to zvykol.

Trenčín pre mňa znamená veľmi veľa. Navždy to bude miesto, kde sa zo mňa stal profesionálny futbalista a zažil som tu veľa krásnych chvíľ.

Ľudia z klubu sú pre mňa ako rodina. Chcem sa všetkým poďakovať za podporu, pomoc a za všetko, čo ste pre mňa urobili. Servus," uviedol Zubairu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčín opúšťa dlhoročná opora, opäť však môže hrať proti Slovanu