Finálnu nomináciu limitujú zranenia

Košický rodák Csaba Szücs (s loptou) z nominácie na ME vypadol.
Košický rodák Csaba Szücs (s loptou) z nominácie na ME vypadol. (Autor: sita)
Sportnet|29. dec 2011 o 00:00

Slovenská hádzanárska reprezentácia si rozložila ďalší tréningový kemp pred majstrovstvami Európy v Srbsku na brehu Dunaja, v Bratislave.

Tentoraz s názvom „kondično-regeneračný blok“. Je v ňom 16 hráčov, a medzi nimi už aj niekoľko legionárov, ktorým sa skončili klubové povinnosti. Zopár „cudzincov“ i „uvoľnených“ hráčov však na zraze ešte chýba, a tréner Heister s napätím sleduje zoznam zranených. „Péenka“ je totiž jedným z limitujúcich faktorov pri zostavovaní záverečnej nominácie na Euro 2012.

KOŠICE. Nedávny Vianočný pohár na domácej pôde bol ešte nastavený pre širší káder, najbližší prípravný duel s Maďarskom vo Veszpréme a turnaj Croatia Open v Osijeku (za spoluúčasti Chorvátska, Švédska a Iránu) by mal byť už iba pre vyvolených.

Majú tréneri slovenskej reprezentácie Zoltán Heister a jeho asistent Juraj Jurajov už jasnejšie, komu tento prívlastok (na prvom zraze v novom roku 2. januára) prisúdia?

„Ako vravíte, stále nás limitujú zranenia, a v týchto dňoch sa nám všetko ohľadom maródov kryštalizuje,“ hovorí Heisterov asistent Juraj Jurajov.

„Jasné je to už v prípade Csabu Szücsa, že do Srbska nepôjde, lebo zranená päta si vyžaduje dlhší čas na liečenie. Dnes, po vyhodnotení 'cétečka' lekárom reprezentácie MUDr. Javorčíkom, to bude jasnejšie aj s Mirom Volenticsom, a čakáme ešte, ako sa to vyvinie v prípade Tomáša Urbana. Volentics mal dosť dlhý tréningový a herný výpadok, navyše, jeho zranenie je na hodovej ruke, a je na trénerovi Heisterovi, či sa rozhodne ísť do rizika a vezme ho do Srbska. Okrem týchto dvoch hráčov však už veľa otáznikov nad konečnou nomináciou na európsky šampionát nie je. Teraz z nej vypadne ešte jeden brankár a jeden pivot.“

Do Chorvátska už iba osemnásť

Vianočný pohár, aj keď „vypálil“, výsledkovo i herne, nad očakávanie dobre, už nejaké prevratné zmeny v nominácii na Euro 2012 nemohol priniesť, aj keď mal podtitul „šanca pre extraligistov“.

„Vianočný pohár vyzeral veľmi dobre, i bez hráčov zo zahraničia, ale predsa len, majstrovstvá Európy, to je trochu iná úroveň, tam sú potrebné medzinárodné skúsenosti, ktoré väčšine extraligistov zatiaľ chýbajú. Aj na Vianočnom pohári boli hráči, ktorí nám padli do oka. Skôr trénera Heistera ako mňa prekvapil napríklad brankár Žernovič, ktorý ukázal, že má veľkú formu, nad očakávanie zahral aj krídelník Kasagranda, ale kľúčovými hráčmi nášho mužstva na turnaji boli Oliver Rábek a Ľubomír Ďuriš. Ten má nomináciu na majstrovstvá Európy, vzhľadom na to, že z nej vypadol Csaba Szücs, už takmer istú. V Hlohovci je zvyknutý hrávať šesťdesiat minút a aj úlohy lídra mužstva na Vianočnom pohári sa zhostil výborne. Dobre sa vypracoval aj Kasagranda, ale prirodzene, v Srbsku by sme chceli mať čo najviac hráčov, ktorí majú skúsenosti na medzinárodnom poli. Odhliadnuc od niektorých maródov, je nám k dispozícii skoro všetko najlepšie, čo momentálne máme. Škoda však, že v reprezentácii tentoraz chýba Fero Šulc, lebo hrá vo fantastickej forme. Ale on sa s trénerom Heisterom dohodol, že tento reprezentačný cyklus vynechá. Na turnaj do Chorvátska pôjde už iba osemnásť hráčov, kde zúžime nomináciu o jedného pivota a ľavú spojku, na finálnu šestnástku,“ vraví Juraj Jurajov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Finálnu nomináciu limitujú zranenia