Gutová mala hrozivý pád, Brignoneová sa dočkala triumfu

Federica Brignoneová.
Federica Brignoneová. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|12. dec 2021 o 12:57 (aktualizované 12. dec 2021 o 14:29)

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v St. Moritzi neštartovala.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - St. Moritz (Švajč.)

Ženy - super-G:

1.

Federica Brignoneová

Taliansko

57,81 s

2.

Elena Curtoniová

Taliansko

+ 0,11 s

3.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,43 s

4.

Alice Robinsonová

Nový Zéland

+ 0,52 s

5.

Ramona Siebenhoferová

Rakúsko

+ 0,74 s

6.

Sofia Goggiová

Taliansko

+ 0,75 s

7.

Jasmie Fluryová

Švajčiarsko

+ 0,82 s

8.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,83 s

9.

Francesca Marsagliová

Taliansko

+ 0,84 s

10.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 0,98 s

ST. MORITZ. Talianska lyžiarka Federica Brignoneová ovládla nedeľné super-G vo švajčiarskom St. Moritzi. Dosiahla čas 57,81 s.

Ide o jej 17. víťazstvo v kariére. Je to však iba o jej druhý triumf od zisku veľkého glóbusu za sezónu 2019/2020. Naposledy zvíťazila tiež v super-G vo Val di Fassa vo februári tohto roka.

Na druhom mieste skončila jej krajanka Elena Curtoniová, ktorá stratila len 0,11 s. Pre skúsenú 30-ročnú pretekárku ide o šieste pódium v kariére a prvé v super-G od roku 2017.

Tretia Američanka Mikaela Shiffrinová mala stratu 0,43 s. Na štvrtom mieste skončila nečakane mladá Novozélanďanka Alice Robinsonová, ktorá mala stratu 0,52 s. Ide o jej najlepšie umiestnenie v super-G v kariére.

Nedarilo sa momentálne dvom najlepším pretekárkam v super-G, ktoré včera skončili na prvom a druhom mieste. Goggiová mala stratu 0,75 s skončila na šiestom mieste. Lara Gutová-Behramiová, sobotná víťazka super-G, do cieľa neprišla.

Mala nepríjemný pád, keď vletela až do ochrannej siete. Preteky prerušili, no zdá sa, že švajčiarska pretekárka bude zdravotne v poriadku. Hoci bola mierne otrasená, nakoniec zišla do cieľa na lyžiach.

Pretekárky dosahovali časy pod jednu minútu aj preto, že išlo o netradične krátke super-G. Pre silný vietor najskôr organizátori posunuli štart na neskôr a nakoniec pretekárky štartovali o takmer trištvrte hodiny neskôr zo zníženého štartu.

"Toto víťazstvo si veľmi vážim, znamená pre mňa veľa. Aj v predošlých pretekoch sa mi lyžovalo dobre, ale až teraz sa môj výkon premietol do želaného výsledku," uviedla Brignoneová, ktorá sa z triumfu tešila po takmer desiatich mesiacoch.

Celkové poradie SP vedie Shiffrinová o 90 bodov pred Goggiovou.

Tretia je s mankom 185 bodov na Američanku Petra Vlhová, ktorá v St. Moritzi neštartovala. V olympijskej sezóne si obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu naordinovala pauzu, okrem Lake Louise a St. Moritzu vynechá aj preteky vo Val d´Isere a najbližšie sa v SP predstaví 21. decembra v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Gutová mala hrozivý pád, Brignoneová sa dočkala triumfu