Federer chce hrať Davis Cup proti Taliansku

SITA|29. júl 2009 o 16:29

Švajčiarsky tenista a líder svetového mužského rebríčka Roger Federer chce nastúpiť za svoju krajinu v súboji o udržanie sa v elitnej 16-člennej svetovej skupine Davisovho pohára.

ŽENEVA. Švajčiarsky tenista a líder svetového mužského rebríčka Roger Federer chce nastúpiť za svoju krajinu v súboji o udržanie sa v elitnej 16-člennej svetovej skupine Davisovho pohára 18. až 20. septembra na antuke v Janove proti Taliansku. "Nič nie je ešte definitívne, ale je veľká šanca, že nastúpime s našimi najlepšími hráčmi. S Rogerom budem hovoriť na túto tému ešte v závere týždňa," uviedol kapitán švajčiarskeho tímu Severin Lüthi, ktorému Federer naznačil záujem hrať v Davis Cup-e v súboji s Talianskom v máji a potom aj počas Wimbledonu.

Roger Federer má momentálne súťažnú prestávku, lebo jeho manželka Mirka nedávno porodila dievčatá - dvojičky Charlene Rivu a Mylu Rose. Na dvorcoch sa najbližšie predstaví na turnaji v kanadskom Montreale, ktorý sa začne 10. augusta. "Ak nebudú mať dvojičky zdravotné problémy, nevidím v Rogerovom štarte v Davis Cup-e nijaký problém," vyhlásil Lüthi, ktorý je súčasne aj členom Federerovho realizačného tíme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Federer chce hrať Davis Cup proti Taliansku