Farkašová: Navádzačke som sľúbila zlato zo slalomu

Popri zlatých medailách z paralympiád i majstrovstiev sveta má Henrieta Farkašová v zbierke aj Veľký kryštálový glóbus za celkové víťazstvo v svetovom pohári.
Popri zlatých medailách z paralympiád i majstrovstiev sveta má Henrieta Farkašová v zbierke aj Veľký kryštálový glóbus za celkové víťazstvo v svetovom pohári. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|13. jan 2017 o 00:00

Pre zranenia vynechala ostatné dve sezóny.

Umiestneniami na stupňoch víťazov sa do pretekov svetového pohára v alpskom lyžovaní telesne znevýhodnených vrátila Rožňavčanka Henrieta Farkašová. Zrakovo znevýhodnená lyžiarka pre zranenia vynechala ostatné dve sezóny.

V tejto sezóne máte za sebou už pár pretekov svetového pohára. Znova ste sa vrátili na stupne víťazov. Ako hodnotíte výsledky v Kuhtai, či v St. Moritzi?

„Prvé kolá svetového pohára hodnotím pozitívne, nakoľko som sa po dvojsezónnej pauze vrátila na pretekové svahy úspešne. Zo siedmich štartov boli tri prvé, dve druhé a dve tretie miesta. Napriek tomu bol v tých jazdách ešte rešpekt z mojej strany, no verím, že do majstrovstiev sveta naladím svoju formu tak, aby som z pretekových jázd mala dobrý pocit.“

Vrcholom sezónu budú pre vás majstrovstvá sveta v Tarvisiu, no dovtedy sú ešte preteky svetového pohára. Budete na nich štartovať?

„Áno, čakajú nás preteky v rýchlostných disciplínach v Rakúsku a v točivých v Slovinsku. Bude to dlhá preteková šnúra, ktorá vyvrcholí majstrovstvami sveta v Taliansku.“

Dva roky ste boli preč z pretekového kolotoča. Čo sa s vami za ten čas dialo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Farkašová: Navádzačke som sľúbila zlato zo slalomu