Exekútori penált trikrát neuspeli

Sportnet|2. máj 2014 o 00:00

V ostatnom kole sa na šiestoligových trávnikoch darilo gemerským zástupcom striedavo.

Kým Gem. Hôrka zdolala Ďurkov, Betliar nedokázal proti Turni ratovať bod ani napriek výhode pokutového kopu, ktorú nevyužil. Dobšiná v derby s Krh. Podhradím síce vydolovala tesné víťazstvo, ale naopak dvakrát nepremenila penaltu.

ROŽŇAVA. V aktuálnom kole arbitri udelili spolu päť pokutových kopov. Jednu premenil Surgent z Malej Idy, druhú Koľvek z Ťahanoviec.

Pri ďalších troch gemerských boli dvakrát gólmani proti a raz mal strelec vychýlenú mušku. Hovorí sa, že penalta sa nedá chytiť iba zle kopnúť. S týmto poznatkom sa hráči neraz stotožňujú.

Vychýlená muška

Tá prvá penalta bola v Dobšinej nariadená už v druhej minúte stretnutia, keď hráč hostí Zdechovan zahral v pokutovom území úmyselne rukou. J. Barnák však bránu hostí z Podhradia minul.

„Snažil som sa dať do tej strely väčšiu silu ako obvykle, väčšinou kopem totiž technicky ku tyčke. Teraz som loptu chcel umiestniť po brankárovej pravici, čo bolo pre mňa niečo nové. Zatiaľ som vždy kopal po jeho ľavici a až príliš som ju stočil a tak šla zopár centimetrov vedľa ľavej tyčky,“ vysvetlil exekútor prvej penalty Jerguš Barnák.

Harhovský ako víťaz

Po hodine hry, keď diváci gól ešte nevideli, prišla druhá penalta po faule Madarásza v šestnástke. Tentoraz si loptu na biely bod postavil Matúš Martinko, ale voči gólmanovi Harhovskému, ktorý strelu kryl, sa nepresadil.

„Penalty zvykol kopať Barnák, ale po prvom nezdare som prevzal zodpovednosť na seba ja i napriek tomu, že už pomaly rok som jedenástku nekopal. Táto nakoniec nebola dobre kopnutá, nakoľko lopta letela v takej výške, že ju gólman mohol jednoducho pokryť,“ konštatoval M. Martinko.

Domácim sa nakoniec podarilo streliť víťazný gól dvadsať minút pred koncom z kopačky Barnáka, ktorý si tak napravil reputáciu za penaltový neúspech.

To však nebolo v Dobšinej všetko. V 78. min. si F. Fabián za urážku asistenta rozhodcu vyslúžil červenú kartu.

V ceste stál Rebej

Kým si Dobšinčania v derby i napriek dvom nepremeneným penaltám i vylúčeniu Fabiána tesné víťazstvo udržali, v Betliari bola situácia iná a domácim sa šťastena otočila chrbtom. V zápase proti Turni šli do vedenia hostia, ale po štvrťhodine hry vyrovnal skóre L. Lörincz.

Tento stav sa nemenil až do 73. min., keď hostia po druhýkrát dosiahli vedenie. Sedem minút pred koncom domáci zo zvýšenej aktivity a tlaku vydolovali pokutový kop a naskytla sa tak obrovská možnosť na vyrovnanie.

Autor domáceho gólu L. Lörincz však šancu nevyužil, nakoľko mu v ceste za úspechom stál gólman Rebej.

„Penalty u nás zvykne kopať Demeter, ale po vyrovnávajúcom góle som si veril, že uspejem. Moju polovysokú strelu však gólman hostí vystihol a z tohto súboja vyšiel ako víťaz,“ povedal L. Lörincz, druhý najlepší strelec Tatrana Betliar. Hostia si tak odviezli z Betliara plný bodový zisk.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Exekútori penált trikrát neuspeli