Evans je najlepším smečiarom NBA, v trojkách vyhral Love

Jeremy Evans.
Jeremy Evans. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. feb 2012 o 11:41

Parker bol najšikovnejší v obchádzaní prekážok, driblovaní, prihrávkach a streľbe, keď v dvoch kolách urobil iba jednu chybu.

LOS ANGELES. Basketbalista Utahu Jazz Jeremy Evans zvíťazil v smečovaní v rámci súťaží zručností počas hviezdneho víkendu v zámorskej NBA v Orlande.

Evans, ktorý v pôvodnej nominácii ani nefiguroval, má v drese Utahu priemer 1,7 bodu na zápas. V Orlande však zažiaril a získal 29 percent z hlasov od viac ako troch miliónov fanúšikov. Evans prekvapil najmä smečom s dvomi loptami ponad sediaceho spoluhráča z Jazz Gordona Haywarda, ktorý mu ich nadhodil.

"Je nádherné dať fanúšikom, čo chcú," tešil sa Evans, ktorý v nominácii nahradil zraneného rozohrávača Imana Shumperta z New Yorku Knicks. "Môj agent, spoluhráči i fanúšikovia na twitteri chceli, aby som to urobil."

Najlepším trojkárom sa stal Kevin Love z Minnesoty Timberwolves a "francúzsky blesk " Tony Parker zo San Antonia triumfoval v individuálnej súťaži zručnosti.

allstar-120x90.jpg ico
Súťaž zručností na fotografiách

Love vo finále zdolal Kevina Duranta z Oklahoma City i obhajcu prvenstva Jamesa Jonesa z Miami. "Sú to vynikajúci strelci. Víťazstvo pre mňa znamená veľmi veľa," povedal Love. Vo finále nazbierali Love i Durant po 16 bodov, Jones iba 12 bodov. V následnom 60-sekundovom rozstrele získal Love 17 bodov a Durant 14.

Parker bol najšikovnejší v obchádzaní prekážok, driblovaní, prihrávkach a streľbe, keď v dvoch kolách urobil iba jednu chybu. "Je to ťažké," tvrdí Parker. "Keď urobíte jednu chybu, cítite, že je zle. Najhoršia je streľba, pretože medzitým sedíme a vychladneme."

V streľbe hviezd, počas ktorej tímy strieľajú na kôš zo šiestich pozícií, vypadli Orlando i obhajca z Atlanty už v prvom kole. Vo finále tím New Yorku zložený z tria Landry Fields, Cappie Pondexterová a Allan Houston dosiahol čas 37,3 sekundy a zdolal tak Texas (47,6).

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Evans je najlepším smečiarom NBA, v trojkách vyhral Love