Dvojica Zuzulová - Gantnerová už v Levi trénovala

Adam Žampa pôjde v Levi svoj prvý slalom vo Svetovom pohári.
Adam Žampa pôjde v Levi svoj prvý slalom vo Svetovom pohári. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|11. nov 2010 o 17:18

Na betón zľadovatený kopec s vrúcnou atmosférou fínskeho mestečka Levi bude cez víkend hostiť svetovú zjazdársku elitu. Asi 170 kilometrov nad polárnym kruhom.


BRATISLAVA. Dvojica slovenských slalomárok Veronika Zuzulová spolu s Janou Gantnerovou absolvovali už včera tréning na slalomovom svahu v Levi. Večer za nimi dorazil Adam Žampa.

„Dievčatá jazdili so Slovinkou Mazeovou a Chorvátkou Jelušicovou. Trať bola tvrdá, ľadová, bolo vidno , že ju dlhšie preparovali," tlmočila prvé kontakty s Levi Jana Gantnerová od manžela a trénera Juraja. Mama Jany je zároveň šéfkou slovenskej lyžiarskej asociácie.

Vidia väčšie šance

Gantnerová staršia vidí väčšiu šancu v tom, že do Fínska nezavíta kompletná špička. „Pre lyžiarov z USA a Kanady sú to jediné preteky pred zámorskou sériou, nie každému sa pre slalom chce merať cestu za polárny kruh. Takto je väčší predpoklad, že sa naše dievčatá presadia." Vďaka bodom Zuzulovej v slalome má Slovensko dvojčlennú kvótu, muži majú zatiaľ nárok na jediné miesto.

Na nasledujúcu sériu pretekov Svetového pohára USA a Kanady pocestuje podľa Gantnerovej iba Veronika Zuzulová. V Aspene sa však k nej pripojí aj Eva Hučková, ktorá tam študuje, dodáva šéfka Gantnerová.

V tejto sezóne má za sebou obrovský slalom na ľadovci v rakúskom Soldene iba Veronika Zuzulová, ktorá do druhého kola nepostúpila. Adam Žampa podobne, no mužské preteky nakoniec zrušili pre hustú hmlu.

Zuzulová bude štartovať v Levi už ôsmykrát. Vlani nepostúpila do 2. kola, preteky vyhrala Nemka Maria Rieschová. Pamätný je výkon Zuzulovej spred dvoch rokov. Po páde v rozjazde a neskoršej diagnóze nalomeného rebra skončila v pretekoch na skvelom piatom mieste.

Gantnerová má premiéru

Dvadsaťjedenročná Jana Gantnerová bude mať v Levi premiéru, podobne ako o rok mladší Adam Žampa.
Účastník svetového šampionátu vo Val d Isere 2009 by si rád zmeral sily s veľkým americkým šampiónom Bode Millerom naživo. Jeho štart bol však pre problémy s kolenom dlho otázny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Dvojica Zuzulová - Gantnerová už v Levi trénovala