Dva týždne po podpise 9-miliónovej zmluvy si Koivu zranil koleno

TASR|21. sep 2003 o 11:36

Montreal 21. septembra (TASR) - Fínsky hokejista Saku Koivu si v noci na sobotu v prípravnom zápase NHL zranil pravé koleno. Vedenie Canadiens neoznámilo ...

Montreal 21. septembra (TASR) - Fínsky hokejista Saku Koivu si v noci na sobotu v prípravnom zápase NHL zranil pravé koleno. Vedenie Canadiens neoznámilo rozsah poškodenia citlivej časti tela elitného centra.

Saku Koivu je legendou v profilige, čo sa týka zranení. V NHL pôsobí už deviaty rok, ale okrem prvej a uplynulej poslednej sezóny neodohral nikdy kompletnú základnú časť. Paradoxom je, že práve pred dvoma týždňami s ním vedenie Montrealu podpísalo dvojročnú zmluvu na 8,75 milióna dolárov. Podľa novej zmluvy si v prvom roku nového kontraktu pripíše na svoje konto 4,25 milióna dolárov a v druhej sezóne zvyšných 4,5 milióna dolárov.

Dvadsaťosemročný kapitán kanadského klubu v minulej sezóne nazbieral 71 bodov (21+50). Počas ôsmich sezón v NHL obliekal Saku Koivu iba dres Montrealu, za ktorý v základnej časti odohral 429 zápasov s bilanciou 106 gólov a 237 aistencií.

ph

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dva týždne po podpise 9-miliónovej zmluvy si Koivu zranil koleno