Ďurica vidí recept na úspech v rýchlom zlomení súpera

SITA|6. jún 2013 o 08:28

Tridsaťjedenročný dôrazný zadák bol smutný z nevydareného účinkovania ruského klubu Lokomotiv Moskva, v ktorom pôsobí.

BRATISLAVA. Pri neúčasti kapitána Martina Škrtela pre trest za žlté karty by mal byť oporou stredu obrany slovenskej futbalovej reprezentácie v piatkovom kvalifikačnom dueli vo Vaduze s domácim výberom Lichtenštajnska Ján Ďurica.

"Samozrejme, že Martin vždy chýba národnému mužstvu. Je to na tréneroch, ako to teraz postavia pri jeho absencii. K dispozícii je Marián Čišovský, aj Tomáš Hubočan môže hrať v strede," uviedol na margo stopérskej pozície a rozloženia defenzívnych radov v blížiacom sa zápase Ďurica.

"Myslím si, že všetci nominovaní hráči sú na sto percent pripravení. Každý, kto dostane šancu, bude chcieť odviesť maximum a podať zodpovedajúci výkon.“

Tridsaťjedenročný dôrazný zadák bol smutný z nevydareného účinkovania ruského klubu Lokomotiv Moskva, v ktorom pôsobí.

"Táto sezóna bola pre Lokomotiv neúspešná. Konečná deviata pozícia, to jednoducho nie je naše miesto. Ja som však rád, že som na jar pravidelne nastupoval. Som v mužstve štvrtý rok, celkovo siedmy v Rusku, už ma tu poznajú," obzrel sa rodák z Dunajskej Stredy ešte k uplynulému ročníku v moskovskom tíme.

"Myslím si, že Lichtenštajnsko nepríde na ihrisko a zahrá nejaký 'hurá' systém. Nevyjde na zápas s tým, že bude hrať na nulu. Oni sa tiež budú snažiť utvárať si nejaké šance na skórovanie."

Ján Ďurica však vidí jednoznačný recept na úspech proti futbalistom z maličkého kniežatstva. "Musíme súpera zlomiť a premeniť šance hneď na začiatku, aby psychika domáceho mužstva padla a uvedomili si, že sme súper, ktorý je pre nich nezdolateľný," uzavrel bývalý hráč Dunajskej Stredy, Artmedie Petržalka, ruského Saturnu Moskovská oblasť či nemeckého Hannoveru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ďurica vidí recept na úspech v rýchlom zlomení súpera