Kontumácia nebude. Michalovce spravili chybu, ale Trenčín tri body nezíska

Michalovce zdolali Trenčín 2:0, no o osude zápasu budú ešte rozhodovať právnici.
Michalovce zdolali Trenčín 2:0, no o osude zápasu budú ešte rozhodovať právnici. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|20. mar 2021 o 12:50

Michalovce vinu necítia.

AKTUALIZOVANÉ O 20:35

TRENČÍN/MICHALOVCE. V zápase 49. kola Tipos extraligy medzi Trenčínom a Michalovcami (0:2) podľa domácich došlo k neoprávnenému štartu hráča súpera.

Trenčania sa rozhodli podať námietku, odkazujú na smernicu z 3. októbra 2020. Michalovce sa bránia tým, že postupovali podľa smernice zo 14. marca tohto roka.

Podnetom sa v sobotu zaoberala Ligová rada, ktorá extraligu riadi.

Vyhodnotila ho ako opodstatnený, ale nie v rozsahu uvedenom v námietke. Kontumácia zápasu teda nenastane a výsledok zostáva v platnosti.

Podľa Ligovej rady sa však Michalovčania dopustili previnenia voči Disciplinárnemu poriadku Slovenského zväzu ľadového hokeja a prípadom sa preto bude zaoberať Disciplinárna komisia SZĽH.

Žiadali o priznanie troch bodov

V stanovisku Dukly Trenčín zverejnenom na klubovom webe sa uvádza, že podľa Usmernenia pre sezónu 2020/2021 v každom súťažnom zápase Tipos extraligy musí mať mužstvo na súpiske minimálne jedného hráča do 20 a jedného do 21 rokov.

„Platí zásada 2 brankári + 18 korčuliarov + 1 korčuliar U20 + 1 korčuliar U21. Brankár U20 sa tak do dvoch mládežníckych korčuliarov nepočíta,“ píše sa v stanovisku Trenčína.

Podľa Trenčanov nesplnili Michalovce v piatkovom zápase požadovaný limit mládežníckych korčuliarov.

„Keďže sa porušenie spomínaného nariadenia považuje za neoprávnený štart hráča s kontumáciou zápasu, žiadame o priznanie troch bodov nášmu klubu.“

Michalovce nevidia dôvod k sťažnosti

Klub z Michaloviec reagoval, že pravidlá neporušil.

„Práve naopak, my sme nasadili do poľa dvoch korčuliarov, ktorí spĺňajú tieto podmienky -Pavla Regendu a Dávida Mudráka a dokonca Jakuba Hrubovského ako druhého brankára. Nevidíme dôvod k akejkoľvek sťažnosti," uvádza sa v správe na webe Dukly Michalovce.

Ak by kompetentní priznali tri body Trenčínu znova by sa otvoril boj o šieste miesto, ktoré zaručuje priamy postup do play off. Napokon však zostáva v platnosti výsledok z ľadu aj aktuálne poradie.

Hokejisti Detvy majú pred Trenčanmi štvorbodový náskok a istotu priameho postupu do štvrťfinále. Trenčín bude hrať predkolo.

V nedeľu je na programe záverečné kolo extraligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kontumácia nebude. Michalovce spravili chybu, ale Trenčín tri body nezíska