Drogba za hodenie mince s trojzápasovým dištancom

SITA|18. nov 2008 o 19:35

Útočník anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Didier Drogba dostal od Futbalovej asociácie (FA) trojzápasový dištanc.

LONDÝN. Útočník anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Didier Drogba dostal od Futbalovej asociácie (FA) trojzápasový dištanc za incident s divákmi počas duelu Ligového pohára proti FC Burnley.

Kanonier z Pobrežia Slonoviny počas oslavy svojho presného zápasu v 27. min duelu hodil späť do hľadiska mincu, ktorá predtým priletela na trávnik. Drogba, pre ktorého to bol prvý duel po šesťtýždňovej pauze spôsobenej zranením kolena, dostal za tento čin žltú kartu. Kanonier svojmu tímu s určitosťou nepomôže v blížiacom sa londýnskom ligovom derby proti Arsenalu (30.11.). "Drogba priznal vinu za hodenie mince do sektora, kde sedeli hosťujúci fanúšikovia počas zápasu Ligového pohára proti Burnley, ktorý sa 12. novembra konal na Stamford Bridge. Hráč dostal za svoj prehrešok trojzápasový dištanc," konštatuje sa v tlačovom komuniké FA.

"Oslavoval som svoj gól, keď na mne pristáli rôzne predmety. Uvedomujem si, že bolo obrovskou chybou hodiť to späť. Ak sa niekto náhodou pri tom zranil, veľmi sa mu ospravedlňujem. Určite by sa niečo také nemalo stávať na futbalových zápasoch, moje správanie ma mrzí. Bola to chyba," povedal k svojmu skratu Didier Drogba. Burnley sa napokon v druhom polčase podarilo vyrovnať a v rozstrele zo značky pokutového kopu zdolal favorizovaných "The Blues" 5:4. Za rovnaké správanie v súboji FA Cupu v roku 2002 proti Arsenalu videl obranca FC Liverpool Jamie Carragher červenú kartu a následne dostal trojzápasový dištanc.

Nachádzate sa tu:
Domov