Drobňák: Z krutej prehry sme smutní, no zbrane neskladáme

Peter Drobňák sa odmeny od svojich zverencov znova nedočkal.
Peter Drobňák sa odmeny od svojich zverencov znova nedočkal. (Autor: Marián Dic)
Sportnet|30. apr 2013 o 00:00

Staroľubovniansky tím sa po dvoch domácich zakolísaniach po prvýkrát v jarnej časti IV. ligy predstavil aj na ihrisku súpera.

Staroľubovniansky tím sa po dvoch domácich zakolísaniach po prvýkrát v jarnej časti IV. ligy predstavil aj na ihrisku súpera, kde znova ťahal iba za krátky koniec povrazu a nepripísal si na svoje konto žiadny bodový zisk.

STARÁ ĽUBOVŇA. Konečná prehra v Spišskom Podhradí 0:3, až rozdielom triedy mala o to trpkejšiu príchuť, že do prestávky držali zverenci kouča Petra Drobňáka i keď len bezgólovým výsledkom nádej vo svojich rukách. Tá im však po zmene strán napokon úplne vyprchala.

Domáci kolektív sa v 56. minúte po ďalekonosnej strele z vyše 35 metrov dostal na koňa. Po hodine hry dokázali hostitelia svoje dôležité víťazstvo dvoma gólmi bezpečne poistiť a odprevadiť hostí domov naprázdno.

Po treťom stretnutí v odvetnej časti súťaže bez víťazstva, ktoré pri náročných záchranárskych prácach nalomilo pohodu v tíme, nebolo do reči ani trénerovi mužstva Petrovi Drobňákovi.

„Po domácich zaváhaniach s Vysokými Tatrami a Stropkovom sme do Spišského Podhradia cestovali s predsavzatím neodísť domov naprázdno, čo sa nám po priaznivom prvom polčase však nepodarilo. Súper aj s prispením rozhodcu po obrátke vyťažil z minima maximum a po dvoch nečakaných góloch sa dočkal preňho nesmierne potrebných troch bodov. Z konečnej krutej prehry sme všetci zaiste veľmi smutní, no napriek tomu zbrane stále neskladáme. V dnešnom meraní síl sa navyše v rozhodujúcich chvíľach od nás odklonilo aj futbalové šťastie a hráči sa vo finálnej fáze znova nepresadili. Už najbližšie v máji máme pred sebou radu nesmierne náročných a z nášho pohľadu i dôležitých súbojov a mne ostáva dúfať, že kolektív sa dá čím skôr už aj zdravotne do poriadku. Som presvedčený, že futbalová nádej stále umiera posledná a vzhľadom na momentálnu z nášho pohľadu nepriaznivú situáciu v tabuľke pre udržanie medzi štvrtoligovou elitou predsa len dokážeme dosiahnuť čo najväčšie množstvo lichotivých výsledkov.“

Túto stredu sa v dohrávanom zápase predstavia Staroľubovňania v podtatranskom derby vo Svite, kde im neostáva nič iné ako veriť, že sa dokážu postarať o prekvapenie.

O tom je presvedčený aj kouč tímu Peter Drobňák, no ako uviedol, o tom, či sa im to podarí, sa rozhodne samozrejme až na ihrisku.

„Po troch stretnutiach bez víťazstva nás čaká ďalší náročný duel, do ktorého ideme s odhodlaním nezaváhať. Pevne verím, že moji chlapci vložia do zápasu všetko, čo bude v ich silách a konečne sa dočkáme odmeny v podobe bodové zisku aj na ihrisku súpera.“

Štatistika

Sp. Podhradie – St. Ľubovňa 3:0 (0:0)

ST.ĽUBOVŇA: Bičuš – Turlík, Vandžura, Krajňák, Drobňák – Foľvarský (Mušinský), Jozef Kosturko, Štefaňák, Ľ. Mariančík (Selep) – Juraj Kosturko (Nemergut), M. Mariančík

mdc

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Drobňák: Z krutej prehry sme smutní, no zbrane neskladáme