Dohrávala oslabená. Dunajská Streda vyhrala v Senici

Hráč Senice Jan Kalabiška (vpravo) prekonáva brankára Dunajskej Stredy Tomáša Tujvela (v strede).
Hráč Senice Jan Kalabiška (vpravo) prekonáva brankára Dunajskej Stredy Tomáša Tujvela (v strede). (Autor: SITA)
SITA|4. okt 2015 o 16:12

Posledných dvadsať minút riadneho hracieho času dohrávali oslabení. Futbalisti Dunajskej Stredy napriek tomu dokázali na ihrisku Senice strhnúť v závere víťazstvo na svoju stranu.

SENICA. Napriek vylúčeniu útočníka Ákosa Szarku v 69. minúte sa futbalistom Dunajskej Stredy podarilo zvíťaziť na trávniku Senice v nedeľňajšom zápase 12. kola najvyššej slovenskej súťaže v pomere 3:2.

Domáci viedli 1:0 aj 2:1. Potom Jakub Brašeň v drese DAC v 61. minúte vyrovnal a päť minút pred naplnením riadneho hracieho času aj strhol víťazstvo na stranu hostí.

Dunajskostredčania po štyroch dueloch bez plného bodového zisku (0-1-3) znova zabrali naplno a poskočili na piatu priečku v tabuľke. Senica je ôsma.

FORTUNA LIGA 2015/2016 - 12. kolo:

Senica - Dunajská Streda 2:3 (2:1)

Góly: 16. Hromada, 34. Kalabiška - 61. a 85. Brašeň, 27. Štepanovský

ŽK: 44. P. Pavlík, 50. Hladík, 70. Krč, 73. Hušek, 90. Dolný - 40. Turňa, 59. Szarka, 60. Kwin, 69. Polievka, 85. Brašeň, 88. Štepanovský, ČK: 69. Szarka (D. Streda) po druhej ŽK, rozhodovali: Pavlík - Vorel, Kováč, 1384 divákov

Senica: M. Junas - Hladík (79. Pavol Cicman), P. Pavlík, Pillár, Čunta - Hušek - J. Dolný, Hromada (70. Krč), M. Klec, Komara (46. P. Varga) - Kalabiška

Dunajská Streda: Tujvel - Turňa, Ľ. Michalík (46. B. Ľupták), Kwin, Brašeň - G. Straka - Štepanovský, M. Ljubičič, Pambou (46. Polievka, 88. Antonio Asanovič), Davis - Szarka

hladik_res.jpg

Hráč Dunajskej Stredy Jakub Brašeň sklzom vypichuje loptu z kopačky Seničana Ivana Hladíka. FOTO - SITA.

Hlasy trénerov:

Dušan Vrťo, tréner Senice: Gratulujem súperovi k trom bodom. Súper bol kombinačnejší, silnejší na lopte. Zlom zápasu nastal za stavu 2:1. Ivan Hladík mal šancu - ak by sme šli do vedenia 3:1, zápas by sa vyvíjal pre nás lepšie. Za stavu 2:2 sme chceli dať víťazný gól, preto sme hrali na troch obrancov. Nepodarilo sa nám to, naopak, inkasovali sme."

Tomislav Marič, tréner Dunajskej Stredy: "Myslím si, že sme zápas vyhrali zaslúžene. Celých 90 minút sme chceli hrať futbal. Bolo cítiť, že posledné štyri zápasy sme nevyhrali a chýbalo nám trochu sebavedomia. Musím moje mužstvo pochváliť. Aj keď nás bolo na ihrisku o jedného menej, snažili sme sa hrať aktívne. Chceli sme dať víťazný gól, čo sa nám nakoniec aj podarilo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dohrávala oslabená. Dunajská Streda vyhrala v Senici