Do Zvolena prišiel fínsky bek Lasse Korhonen

SITA|3. nov 2011 o 14:19

Hokejový extraligový klub HKm Zvolen angažoval do svojich radov fínskeho obrancu Lasseho Korhonena.

ZVOLEN.

Dvadsaťsedemročný rodák z Helsínk v tejto sezóne nehral ani v jednom mužstve. Podľa generálneho manažéra Zvolenčanov Ivana Piovarčiho by mal Korhonen nahradiť Kanaďana Richa Bronillu, ktorý spod Pustého hradu odišiel koncom októbra. Informuje o tom oficiálna stránka HKm Zvolen.

"Je to hráč v najlepšom veku s viacročnými skúsenosťami z kvalitnej fínskej SM-liigy, navyše pravák rovnako ako Bronilla. Jeho hendikepom, ale dúfajme, že len krátkodobým, je absencia zápasovej praxe v tejto sezóne. Do Zvolena prišiel v stredu vo večerných hodinách, vo štvrtok predpoludním absolvoval predzápasové rozkorčuľovanie a ak sa podarí vybaviť všetky potrebné náležitosti, nastúpi zrejme už na zápas proti Slovanu,“ uviedol Piovarči.

Korhonen získal v sezóne 2003/2004 s klubom Jokerit Helsinki juniorský majstrovský titul. V seniorskej kategórii hral najvyššiu fínsku súťaž - v dresoch tímov Lukko Rauma, IFK Helsinki a Tappara Tampere odohral vyše 200 zápasov. V januári 2011 sa stal hráčom talianskeho mužstva SV Ritten/Renon.

"O mužstve HKm Zvolen som doteraz nevedel takmer nič,“ priznal pre hkmzvolen.sk Korhonen a doplnil: "Viem, že tu pred pár rokmi hrali moji krajania Antti Bruun a Kimmo Pikkarainen.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Do Zvolena prišiel fínsky bek Lasse Korhonen