Do nového roka chce vstúpiť Dukla víťazstvom

Miloš Palovčík. Útočník Dukly si praje víťazný vstup do nového roka.
Miloš Palovčík. Útočník Dukly si praje víťazný vstup do nového roka. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|3. jan 2014 o 00:00

Michalovskú Duklu čakajú v priebehu ôsmich dní hneď tri domáce súboje, už dnes privíta Trnavu, s ktorou ešte nebodovala.



MICHALOVCE. Dvoma prehrami proti tímom zo Šariša – v Prešove a Bardejove – ukončili paradoxne vyradený kalendárny rok 2013 prvoligoví hokejisti Dukly Michalovce.

V úvode toho nového ich čaká nahustený program, pretože v priebehu ôsmich dní odohrajú až štyri duely, z nich trikrát nastúpia na vlastnom ľade. Novoročnú premiéru absolvujú už dnes o 17. hodine proti Trnave.

Záver minulého roka „vojakom“ nevyšiel, v Prešove utrpeli porážku 2:5 a v Bardejove 1:4.

„V Prešove od nás každý čakal víťazstvo, išli sme tam ako favorit. U lídra v Bardejove to bolo iné, tam sme nemali čo stratiť, mohli sme iba získať. Nezískali sme však ani bod. Naša hra nie je taká, ako si predstavujeme. Musíme si s chlapcami spoločne sadnúť a porozprávať sa, pretože takto to ďalej nejde,“ povedal na úvod michalovský center Miloš Palovčík.

Pre tieto dve prehry prišla Dukla o štvrté miesto v tabuľke, keď ju predbehol celok Detvy.

„Súperi nad nami nám bodovo unikajú, tí pod nami dobiehajú, tabuľka je dosť vyrovnaná. Play-off začína zhruba o mesiac, takže veľa času už nezostáva. Musíme sa čím skôr zlepšiť.“

Dôležité domáce súboje

Zemplínčania budú mať ideálnu príležitosť vrátiť sa na štvrtú priečku aj priblížiť sa k súperom v prvej trojke v najbližších dňoch, keď odohrajú štyri zápolenia, dve proti tabuľkovým susedom.

Dnes proti Trnave, v nedeľu v Liptovskom Mikuláši a na budúci týždeň doma so slovenskou 18-kou a Detvou.

„Každý si praje urobiť do nového roka víťazný krok a my nie sme výnimkou. Ak nebudeme bodovať s tabuľkovými susedmi, tak v prvej štvorke nemáme čo robiť. Verím, že sa zomkneme, odohráme dobré zápasy, potešíme divákov a hlavne budeme mať body,“ skonštatoval skúsený 36-ročný útočník.

Zdolajú konečne Trnavu?

Prvým súperom Dukly v roku 2014 bude mužstvo zo „slovenského Ríma“. Proti trnavským „gladiátorom“ ešte v tejto sezóne Michalovce nebodovali, zakaždým im podľahli futbalovým výsledkom (1:2 a 0:1).

„Trnava hrá čisto defenzívny štýl hokeja a má dobrého brankára. Hálovi sme v dvoch dueloch dali dokopy iba jeden gól, preto sa teraz musíme pred neho tlačiť a robiť pred bránou bordel. Bude to ťažký zápas, Trnavčania sem určite neprídu hrať otvorený hokej. Bolo by dobré im dať už v prvej tretine jeden-dva góly, aby otvorili hru. Nemôžeme ich pustiť do vedenia, lebo potom sa nám bude hrať oveľa ťažšie,“ dodal popradský rodák M. Palovčík. Dukla by mala nastúpiť v plnej sile, otáznik visí len nad štartom Kubiša.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do nového roka chce vstúpiť Dukla víťazstvom