Djokovič vyhral 38. zápas v rade

SITA|11. máj 2011 o 13:23

Srbský tenista Novak Djokovič dosiahol 38. víťazstvo v rade.

RÍM. V stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d'Italia v Ríme (dotácia 2,75 milióna eur, antuka vonku) zdolal poľského kvalifikanta Lukasza Kubota za 68 minút jednoznačne 6:0, 6:3. Ako dvojka tohto podujatia i svetového rebríčka mal v 1. kole voľno.

Ako je známe, Djokovič sa už tento týždeň môže premiérovo vo svojej kariére stať jednotkou renkingu. Zverenec Mariána Vajdu však musí v talianskej metropole získať titul a zároveň sa spoliehať na to, že líder počítačového poradia a obhajca rímskeho titulu, Španiel Rafael Nadal, prehrá najneskôr vo štvrťfinále.

Dvadsaťtriročný Belehradčan Djokovič si v osemfinálovom 3. kole v areáli Foro Italico zmeria sily s úspešným z duelu Stanislas Wawrinka (Švaj.-14) - Filippo Volandri (Tal.).

Od januárových melbournských Australian Open dvojnásobný grandslamový šampión Djokovič s 36 tohtoročnými úspechmi z rovnakého počtu singlových vystúpení (vrátane januárového Hopmanovho pohára v austrálskom Perthe) figuruje na druhom mieste v historickom poradí najdokonalejších vstupov do sezóny v tzv. otvorenej ére. Vedie Američan John McEnroe zásluhou 42 triumfov na začiatku roka 1984.

Djokovičova šnúra dovedna už 38 víťazstiev sa začala dvoma úspechmi v singli v decembrovom finále Davisovho pohára proti Francúzom. Stále platí, že Srb naposledy vo dvojhre prehral 27. novembra 2010 v semifinále "výberového" šampionátu World Tour Finals v londýnskej hale O2 Arene s Rogerom Federerom. Švajčiara v roku 2011 zdolal už trikrát a posunul sa pred tohto grandslamového rekordéra z tretej na druhú priečku v hodnotení.

Dvojhra - 2. kolo:

Novak Djokovič (Srb.-2) - Lukasz Kubot (Poľ.) 6:0, 6:3 za 68 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič vyhral 38. zápas v rade