Djokovič spokojný so zázemím, údajne bude chýbať v Moskve

SITA|28. jan 2008 o 15:28

MELBOURNE 28. januára (SITA) - Austrálske médiá v rámci dozvukov nedeľňajšieho triumfu Novaka Djokoviča nad Francúzom Joo-Wilfriedom Tsongom (4:6, 6:4, 6:3, 7:6 /2/) vo finále úvodného grandslamového ...

MELBOURNE 28. januára (SITA) - Austrálske médiá v rámci dozvukov nedeľňajšieho triumfu Novaka Djokoviča nad Francúzom Joo-Wilfriedom Tsongom (4:6, 6:4, 6:3, 7:6 /2/) vo finále úvodného grandslamového turnaja tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne predznamenávajú nadviazanie na Srbovu vlaňajšiu krátkodobú spoluprácu so 42-ročným bývalým deblovým špecialistom Markom Woodfordom.

Dvadsaťročný Belehradčan si pod hosťovským dohľadom 12-násobného grandslamového šampióna vo štvorhre približne mesiac zlepšoval voleje pred americkou jarnou "hardovou" sériou 2007. Následne sa v Indian Wells prebojoval do finále a potom získal svoj premiérový triumf na úrovni ATP Masters Series v Miami. Rodák z austrálskeho Adelaide Woodforde žije v kalifornskom Rancho Mirage a obnovenie dočasnej kooperácie zverenca Mariána Vajdu s touto polovicou slávneho tandemu "The Woodies" (druhú tvoril Todd Woodbridge) sa predbežne pohybuje v rovine nevylúčenia tejto eventuality. "Je to jedna z možností, ale momentálne som veľmi spokojný s mojím tímom a zázemím," povedal "Nole" Djokovič a dodal: "S Markom to zostáva otvorené. Zatiaľ sme spolu nehovorili o výpomoci počas tejto sezóny, ale všetko je možné - najmä v Indian Wells. Pozhovárame sa. Ešte stále totiž potrebujem popracovať na zlepšení mojej hry pri sieti. Hodlám v budúcnosti častejšie útočiť takýmto spôsobom, aby som lepšie využil situácie, ktoré si vytváram agresívnymi základnými údermi. Naozaj mi záleží na pokroku v tejto zložke hry."

Denník Herald Sun ponúkol alternatívny pohľad na Djokovičov úspech očami jeho bývalého kouča a zároveň niekdajšieho kapitána srbskej daviscupovej reprezentácie Dejana Petroviča. "Novaka som po prvý raz stretol v jeho štrnástich rokoch cez jedného kamaráta, ktorý ho vtedy viedol. My sme spolu začali trénovať, keď mal šestnásť a smeroval tuším na bukureštský turnaj v septembri 2004 - bol vtedy okolo tristého miesta v renkingu. Vedel som, že raz z neho bude niekto veľký, takže som ukončil moju kariéru, aby som s ním mohol pracovať. Vždy veril tomu, že jedného dňa sa môže stať lídrom renkingu a ja už dávno predpokladám, že raz sa mu to naozaj aj podarí. Fyzicky vtedy ešte nebol dostatočne vyzretý, ale mentálne bol na tom výborne, čo sa mi páčilo vari najviac zo všetkého," spätne uviedol teraz 29-ročný Petrovič, najlepšie 157. vo svetovom rebríčku 7. augusta 2000. Kooperácia s Djokovičom sa skončila po Wimbledone 2005, na ktorom "Nole" dosiahol 3. kolo a posunul sa zo 128. pozície premiérovo do hornej stovky - na 97. priečku. "Mal problémy s priechodnosťou nosa, čo negatívne ovplyvňovalo jeho hru. Neskôr ho úspešne operovali v Taliansku," spomína Petrovič, ktorý momentálne pracuje s taiwanskými hráčmi.

Ruský magazín Tennis i Biznes (TB) v súvislosti s Djokovičom vyslovil pochybnosť, či hrdina Grandslamu Ázie a Pacifiku bude plniť úlohu lídra srbského daviscupového družstva 8. - 10. februára v atraktívnom moskovskom zápase osemfinálového 1. kola svetovej skupiny "šalátovej misy" 2008. "Neverím, že naozaj pricestuje. Určite si potrebuje urobiť prestávku. Po takom úspechu nevyhnutne nasleduje určitý pokles formy. Navyše, Djokovičovi sa črtá reálna šanca stať sa ešte v tejto sezóne svetovou jednotkou. Nie som v obraze, aké momentálne panujú vzťahy medzi Novakom a zväzom. Ak nie sú najlepšie, nevylučujem, že v Lužnikách ho neuvidíme," prorokoval Boris Sobkin, tréner Michaila Južného. Po tomto názore je text ukončený informáciou, že podľa TB boli medzi Djokovičovcami a Srbským tenisovým zväzom veľmi zložité vzťahy.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Djokovič spokojný so zázemím, údajne bude chýbať v Moskve