Djokovič postúpil v Belehrade do finále bez boja

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR)
SITA|30. apr 2011 o 16:01

Janko Tipsarevič nemohol nastúpiť na semifinálový duel s Novakom Djokovičom pre zranenie stehenného svalu.

BELEHRAD. Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do finále turnaja ATP v Belehrade bez boja. Jeho súper a krajan Janko Tipsarevič totiž nemohol nastúpiť na semifinálový duel pre zranenie stehenného svalu.

"Zlá správa. Janko sa musel odhlásiť z dnešného semifinále pre svalovú indispozíciu. Úprimne dúfam, že sa rýchlo stihne zotaviť na zvyšok antukovej časti sezóny. Finále je zajtra o 16.00 h a ja sa pokúsim vrátiť trofej tam, kam patrí - do Srbska!" uviedol Djokovič prostredníctvom svojej facebookovej prezentácie. Vlani sa v srbskej metropole radoval Američan Sam Querrey.

Dvadsaťtriročný 2. muž svetového rebríčka Djokovič bude o svoj druhý miestny titul po predvlaňajšom a celkovo 23. titul hrať so španielskym ľavákom Felicianom Lópezom, proti ktorému má štatistiku 3:0. Zverenec Mariána Vajdu ťahá sériu 31 singlových úspechov.

Djokovič v piatok zdolal Blaza Kavčiča zo Slovinska a predĺžil tak svoju víťaznú šnúru v roku 2011 na 26 zápasov. Prekonal tým rekord Ivana Lendla z roku 1986 (25 víťazstiev).

Dvojhra - semifinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Janko Tipsarevič (Srb.-7) bez boja - Tipsarevič nenastúpil pre zranenie pravej nohy

Feliciano López (Šp.) - Filippo Volandri (Tal.) 7:6 (3), 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič postúpil v Belehrade do finále bez boja