Dištanc na štyri zápasy pre Marinčina, na tri pre Hraška

Sportnet|29. dec 2010 o 20:14

Dvojica obrancov slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Peter Hraško a Martin Marinčin dostala za vyššie tresty v utorňajšom zápase proti výberu USA na juniorskom svetovom šampionáte dodatočný dištanc.

BUFFALO.

Martin Marinčin si na základe rozhodnutia disciplinárnej komisie nezahrá v štyroch dueloch SR na majstrovstvách sveta, Peter Hraško má stop na tri stretnutia. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) označila zákroky slovenských hokejistov za obzvlášť nebezpečné, a preto pristúpila k udeleniu dodatočných trestov.

Obaja hráči dostali za trest v hre automatický stop na jeden duel, v stredu im disciplinárna komisia pridala tri, resp. dva zápasy. Marinčin si vyslúžil dištanc za atak na Jasona Zuckera v III. tretine spomenutého zápasu, Hraško fauloval ešte v úvodnej časti Jerryho D’Amiga.

"Je to podľa nás vysoký trest, jeden zápas by stačil. Teraz pripravujeme podklady pre disciplinárnu komisiu, aby sa prípadom opäť zaoberala, aj keď na výšku trestu to už nebude mať vplyv. Pokiaľ ide o štvorzápasový trest pre Marinčina, v jeho prípade to bolo komplikované. Faulu sa dopustil mimo hry, no aj tak je trest 1+3 príliš veľa," povedal Štamberský.

Zápas s USA nedohral ani ďalší slovenský obranca Henrich Jaborník, proti Švajčiarom by však mal nastúpiť. "Jaborník už dnes trénoval a masér s lekárom určite urobia všetko pre to, aby vo štvrtok mohol hrať," dodal Štamberský.

Okrem dvojice Slovákov sa sankciám nevyhol ani Kanaďan Zack Kassian za faul na českého útočníka Petra Šenkeříka, ktorý hraciu plochu opustil na nosidlách a skončil v nemocnici.

Nachádzate sa tu:
Domov