Depetris: Tu už nejde o individuality, hráme ako tím

David Depetris
David Depetris (Autor: FOTOARCHÍV SME - TIBOR SOMOGYI)
TASR|3. jún 2013 o 18:03

Od každého útočníka sa očakávajú góly a ja nie som výnimka, priznal pred zápasom s Lichtenštajnskom David Depetris

SENEC. Debutanti v slovenskej futbalovej reprezentácii David Depetris a Tomáš Ďubek si užívajú každý moment v národnom tíme.

Obaja ofenzívni futbalisti dostali prvú pozvánku do reprezentačného A-tímu, ktorému majú pomôcť v najbližšom zápase kvalifikácie MS 2014 v Lichtenštajnsku.

Najlepšiemu strelcovi stačilo pol sezóny

Depetris je po Karimovi Guédém druhým v zahraničí narodeným hráčom, ktorý bude hrať v slovenskom drese.

Juhoameričan sa so 16 gólmi stal najlepším kanonierom Corgoň ligy, na čo mu stačilo polovica sezóny. Po prestupe do Rizesporu odohral 13 stretnutí, v ktorých dal šesť gólov a pomohol klubu k postupu do tureckej Süper Lig.

Depetris: Nádherný moment

"Sezóna začala dobre pre mňa už na Slovensku v Trenčíne, prvá časť jesennej sezóny bola veľmi dobrá. Vtedy som si poriadne ani neuvedomil, čo sa podarilo mne ako jednotlivcovi, ale aj ako mužstvu. Napriek tomu, že som po prvej polovici sezóny prestúpil do Turecka, stal som sa najlepším strelcom Corgoň ligy, za čo ďakujem spoluhráčom z Trenčína," povedal Depetris.

Depetris sa na svoj slovenský debut sa už veľmi teší. "Cítim sa dobre, je to pre mňa nádherný moment, ktorý si chcem teraz užívať. Zvítal som sa so spoluhráčmi aj trénermi a trochu sme sa porozprávali. Teším sa na každú maličkosť," skonštatoval Depetris.

Rodený Argentínčan tlak necíti: "Od každého útočníka sa očakávajú góly a ja nie som výnimka. Teším sa na zápas, na každý tréning a potom sa uvidí. Dôležitejšie je, aby Slovensko vyhralo, to, kto dá gól, je až na druhom mieste. Tu nejde o žiadne individuality. Hráme ako jeden tím za celú krajinu."

Reprezentácia je reprezentácia

Tomáš Ďubek je jedným zo štyroch nominovaných hráčov z Corgoň ligy (Matúš Putnocký, Lukáš Pauschek a Viktor Pečovský).

"Je to rozhodne nový pocit. Reprezentácia je reprezentácia a nesmierne som sa na to tešil. Ak sa mi podarí nastúpiť na niekoľko minút, tak budem veľmi rád," povedal 25-ročný hráč, ktorý dal v sezóne 13 gólov.

Podľa Ďubeka by Slovákom vo Vaduze pomohol rýchly gól. "Dnes už nenájdete ľahkého súpera. Každý vie behať, každý vie bojovať. My však potrebujeme získať tri body a verím, že tak sa aj stane. Tieto mužstvá za stavu 0:0 stále cítia, že sú v hre, takže by nám určite pomohol nejaký rýchly gól," poznamenal Ďubek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Depetris: Tu už nejde o individuality, hráme ako tím