Definitíva: Plzeň nepustí Vrbu do reprezentácie

Tréner Viktorie Pavel Vrba tancuje pred svojimi zverencami po postupe do skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Mariboru.
Tréner Viktorie Pavel Vrba tancuje pred svojimi zverencami po postupe do skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Mariboru. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. okt 2013 o 23:10

Tomáš Paclík, majiteľ Viktorie: Plzeň neuvoľní Vrbu ani teraz, ani v zime, ani po skončení tejto sezóny. Je to definitívne, má u nás zmluvu a chceme, aby ju dodržal.

PLZEŇ. Tréner Viktorie Plzeň Pavel Vrba sa nestane nástupcom Michala Bílka pri kormidle českej futbalovej reprezentácie.

Úspešný kouč napriek záujmu Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) nedostal súhlasné stanovisko od svojho súčasného zamestnávateľa a musí dodržať kontrakt platný do leta 2015

"Plzeň neuvoľní Vrbu ani teraz, ani v zime, ani po skončení tejto sezóny. Je to definitívne, má u nás zmluvu a chceme, aby ju dodržal," vyhlásil na pondelkovej tlačovej konferencii majiteľ západočeského klubu Tomáš Paclík.

Štyridsaťdeväťročný úspešný tréner získal počas piatich rokov s Viktoriu dva tituly a dvakrát sa s mužstvom kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov.

"Je dôležité povedať, že som trénerom Plzne, mám tu zmluvu a pokiaľ sa klub nedohodne so zväzom, potom sú všetky rokovania zložité a viac-menej bezpredmetné," uviedol Pavel Vrba podľa idnes.cz.

Podľa českých médií sú teraz najvážnejšími kandidátmi na uvoľnený post doterajší Bílkov asistent Josef Pešice, úspešný tréner juniorských národných výberov Jakub Dovalil, Vítězslav Lavička zo Sparty Praha, liberecký Jaroslav Šilhavý a bývalý šéf futbalového hnutia Ivan Hašek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Definitíva: Plzeň nepustí Vrbu do reprezentácie