Debut Hanzela za Schalke, zvažuje odchod na hosťovanie

SITA|13. dec 2009 o 10:20

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Ľuboš Hanzel absolvoval v sobotu 12. decembra 2009 svoj debut v drese Schalke 04 Gelsenkirchen, ktorý bol zároveň jeho premiérou v najvyššej nemeckej súťaži.

GELSENKIRCHEN.

Dvadsaťdvaročný ľavý obranca, ktorý sa stal hráčom bundesligistu v auguste tohto roka, nastúpil v stretnutí 16. kola nemeckej ligy na pôde Werderu Brémy ako striedajúci hráč v 90. minúte.

Bývalý futbalista Spartaka Trnava a FC Senec nahradil na ihrisku Jeffersona Farfána. Schalke sa po záverečnom hvizde tešilo z víťazstva 2:0 a zisku troch dôležitých a cenných bodov.

"Som veľmi rád, že sa mi konečne podarilo dostať sa na ihrisko. Veď som na to čakal štyri mesiace," povedal v rozhovore pre agentúru SITA zo Zavaru pochádzajúci Ľuboš Hanzel.

"Veril som, že ku koncu jesennej časti by som predsa len mohol dostať šancu. Navyše, máme niekoľko zranených hráčov. Som rád, že sme zápas s Werderom dotiahli do víťazného konca a odviezli sme si všetky

Ľ. Hanzel, ktorý zatiaľ vo svojom jedinom dueli v A-mužstve SR zaznamenal hneď aj premiérový presný zásah, už pred budúcotýždňovým posledným kolom rozmýšľa nad tým, čo bude v jarnej časti.

"Uvidím, či zimnú prípravu absolvujem tu v Schalke alebo niekde inde. Je pre mňa totiž veľmi dôležité, aby som začal pravidelne hrávať. S mojím manažérom uvažujeme nad tým, či tu zostanem alebo pôjdem na hosťovanie."

"Rozrobených máme viacero alternatív, zatiaľ však nie je nič isté, preto by som nerád niečo konkretizoval," vyhlásil slovenský obranca.

Rovnako ako ostatní členovia širšieho kádra slovenskej reprezentácie aj Ľ. Hanzel chce na jar zabojovať o miestenku na majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike.

"Veľa slovenských bekov momentálne pravidelne nehráva. Je dôležité, aby sa to čo najskôr zmenilo. Aj pre mňa je účasť na šampionáte snom. Chcem urobiť maximum pre to, aby som na budúci rok nastupoval a upútal pozornosť trénera Weissa," dodal.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Debut Hanzela za Schalke, zvažuje odchod na hosťovanie