Davydenko sa v semifinále stretne s Nadalom

SITA|1. jan 2009 o 13:53

V úvodnom štvrťfinále na exhibičnom tenisovom turnaji v Spojených arabských emirátoch zvíťazil Rus Nikolaj Davydenko nad Američanom Andym Roddickom 6:4, 6:4.

ABÚ ZABÍ. V úvodnom z dvoch štvrtkových štvrťfinále na exhibičnom tenisovom turnaji Capitala World Tennis Championship v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch (tvrdý povrch Plexipave vonku v areáli Zayed Sports City, dotácia 250 000 USD pre víťaza) zvíťazil Rus Nikolaj Davydenko nad Američanom Andym Roddickom 6:4, 6:4.

Piaty muž svetového rebríčka ATP Davydenko vyzve v piatok priamo do semifinále tohto podujatia nasadeného lídra renkingu, Španiela Rafaela Nadala. V druhom štvrtkovom štvrťfinále si zmerajú sily Brit Andy Murray a Američan James Blake, a to o šancu čeliť medzi najlepšími štyrmi Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, ktorý mal vo štvrťfinále rovnako ako Nadal voľný žreb.

Rodickovi, ôsmemu v počítačovom poradí, sa v úvodnom dejstve vypomstilo premrhanie náskoku 40:0 v treťom geme pri vlastnom podaní i vo štvrtej hre na príjme. V druhej časti Američan opäť inkasoval brejk na 1:2 a nevyužil jednu šancu dostať sa nazad do zápasu v ôsmom geme. Dvadsaťsedemročný rodák z ukrajinského Severodonecka Davydenko, v novembri finalista „výberového“ šanghajského Tennis Masters Cupu, síce má proti 26-ročnému Texasanovi Roddickovi nepriaznivú bilanciu z ich oficiálnych duelov na profesionálnom okruhu - 1:5, ale slávil úspech v predchádzajúcom súboji tejto dvojice vlani v semifinále v Miami (7:6 /5/, 6:2).

Nikolaj Davydenko (4-Rus.) - Andy Roddick (USA) 6:4, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davydenko sa v semifinále stretne s Nadalom