Kapitán Buc o Sádeckom: Vždy sa usmieval, na nič sa nesťažoval

Dávid Buc.
Dávid Buc. (Autor: SVAŤO STRAKA/BRATISLAVA CAPITALS)
Dávid Buc|4. nov 2021 o 11:40

Čo bude ďalej? Neviem, všetci sme sa zľakli.

Boris Sádecký bol super chalan. Každé ráno, keď prišiel do kabíny, mal úsmev na tvári. Nepamätám si moment, aby bol negatívny. Na tréningoch bol poctivý, zakaždým išiel na 100 percent.

Človek mal pri ňom vždy dobrú náladu. Radi sme vtipkovali. Spomínam si, že krátko pred začiatkom zápasu v Dornbirne sme si doberali spoluhráča Sama Feretu, lebo sa trochu šuchtal.

Neviem, či bol ešte niekto neustále tak pozitívne naladený, ako Boris. Nepatril k ukecaným hráčom. Málokedy začal konverzáciu, ale rád sa do nej zapojil. Dokázali sme hovoriť spolu o hocičom. Od filmov po rodinu.

V poslednom domácom zápase strelil hetrik. Výborne začal aj v Dornbirne. Po ľade doslova lietal. Na striedačke som sedel vedľa neho, na nič sa nesťažoval.

V osudný moment sme hrali presilovku. Boris bol v prvej formácii, ja som bol na striedačke nachystaný v druhej päťke. Plynuli posledné sekundy prvej tretiny. Na modrej čiare si prihrávali obrancovia puk, jeden z nich vystrelil. Boris bol v strede, zostal otočený smerom k striedačke. Už sa ani nepozeral na bránku.

Vypľul chránič, kľakol si na koleno a zrazu padol na ľad.

Okamžite sme k nemu všetci vybehli. Kričal som, nech príde doktor. V tom čase už bol pri ňom lekár domáceho tímu. Bol pri ňom hneď. Záchranka však prišla veľmi neskoro...

Čo sa bude diať ďalej? Sám neviem.

Všetci hráči ideme teraz na opätovné srdcové testy. Každý sa zľakol. Netreba podceňovať ani prekonanie covidu.

Keď som v minulosti trénoval naplno, išiel do najvyšších tepov a porovnám to so súčasnosťou, po prekonaní covidu cítim rozdiel. Svoje telo poznám dobre. Reaguje úplne inak. Nemyslím si, že to má niečo spoločné s očkovaním, ale naopak, môže to súvisieť s prekonaním covidu.

Sme profesionálni športovci, ale nemôžeme zabúdať na to, že sme viacerí aj otcovia rodín.

Neraz sa stane, že hráči nastúpia na zápas po chorobe alebo ešte prechladnutí. Verím, že sa po ďalších vyšetreniach dozvieme niečo viac a trochu sa upokojíme.

Nikto momentálne nemá silu hrať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Kapitán Buc o Sádeckom: Vždy sa usmieval, na nič sa nesťažoval