Ďaloga odmietol Dallas: Mojím snom nie je NHL

Marek Ďaloga.
Marek Ďaloga. (Autor: SITA)
SITA|4. júl 2014 o 14:02

Marek Ďaloga sa po krachu Leva Praha stal hráčom Sparty Praha.

ZVOLEN. Hokejový obranca Marek Ďaloga zaujal svojimi výkonmi v minulej sezóne v Pardubiciach i slovenskej reprezentácii viaceré kluby, interes o jeho služby prejavili v NHL i KHL, napokon však po krachu Leva Praha zakotvil v Sparte Praha.

Zmluvu mu ponúkal aj klub NHL Dallas Stars. "Mojím snom nie je hrať v NHL. Tam je hokej o niečom inom, myslím si, že mi viac vyhovujú väčšie európske klziská. Prakticky hneď po MS mi ohľadne tohto záujmu telefonoval Jirko Hrdina. Bola by to aj pre mňa výzva, ale v tom čase už som mal zmluvu s Levom, chcel som si vyskúšať KHL a nad iným som ani nerozmýšľal," povedal pre Hokejportal.net Marek Ďaloga.

"Zrazu sa to zvrtlo úplne opačným smerom. Veľa ľudí bolo prekvapených, ja takisto. Začalo sa to všetko naťahovať, nikto poriadne nevedel, na čom je a nakoniec sa situácia vyriešila takto."

Účastník posledných dvoch svetových šampionátov sa najskôr dohodol s Levom na dvojcestnej zmluve, po krachu tohto projektu využila práva na jeho služby pražská Sparta.

V čase, keď už bola na svete dohoda s finalistom Gagarinovho pohára 2014, mal dve ponuky z ruských klubov. Záujem prejavil aj bratislavský Slovan.

"Ešte aj v utorok som telefonoval s generálnym manažérom Slovana, pánom Krajčim. Sparta ma však od začiatku chcela, a tak to aj zostalo. Teším sa do tohto klubu a som rád, že v ňom budem pôsobiť," dodal Ďaloga, ktorý je výborný korčuliar a patrí medzi najrýchlejších hráčov pôsobiacich v Európe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Ďaloga odmietol Dallas: Mojím snom nie je NHL