Často bol v tieni Sagana. Bora oznámila návrat strateného syna

Sam Bennett.
Sam Bennett. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|3. aug 2021 o 12:50

Podpísal dvojročnú zmluvu.

BRATISLAVA. Írsky cyklista Sam Bennett sa po dvoch rokoch vracia do tímu Bora-Hansgrohe. Do nemeckého tímu prichádza s jasnými úlohami. 

V budúcej sezóne by mal zaplátať miesto po šprintérovi Pascalovi Ackermannovi a tiež namiesto Petra Sagana bojovať o zelený dres na Tour de France. 

Rodák z mesta Menen pôsobil v Bore v päť sezón v rokoch 2015 až 2019, no často bol v tieni trojnásobného majstra sveta zo Slovenska. Spolu so Saganom sa len dvakrát dostal na Tour, z čoho bol frustrovaný. 

Od roku 2020 je súčasťou tímu Deceuninck - Quick-Step, kde "chytil druhý dych" a dosiahol aj svoj najväčší úspech, keď na najslávnejších pretekoch získal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. 

Bude mať veľkú tímovú podporu 

Úspešná spolupráca sa však po dvoch sezónach skončí a Bennett sa vracia do tímu, v ktorom sa z neho stal profesionálny cyklista. 

"Som nadšený z návratu do tímu Bora-Hansgrohe. Verím, že je to pre mňa správny krok. V Deceunincku - Quick-Step, tíme mojich chlapčenských snov, som si užil dva skvelé roky, ale cítim, že som pripravený sa vrátiť domov a byť lídrom tímu," cituje Benneta oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe. 

Na Tour de France 2020 ťažil Bennett z kvalitného šprintérskeho vláčiku na čele s dánskym pretekárom Michaelom Morkovom.

Šéf Bory Ralph Denk mu však chce dopriať podobný komfort, a tak spolu s Bennettom prichádzajú aj Danny van Poppel, Shane Archbold a Ryan Mullen. Všetci podpísali kontrakt pre nasledujúce dve sezóny. 

"So Samom máme jasné ciele a som presvedčený, že s našou podporou sa mu v nasledujúcich rokoch podarí dosiahnuť niekoľko víťazstiev. Je nepochybne jedným z najlepších šprintérov na svete.

Máme pre neho silný vláčik. Hlavnú úlohu bude hrať najmä Danny. Ako šprintér má rýchlosť aj skúsenosti na získavanie pozícii v rýchlych dojazdoch. Hoci je to pre neho nová rola, dôverujem mu," povedal Denk. 

Ostré prirovnanie Lefevera

O opätovnom spojením Bory-Hansgrohe a Sama Benneta sa hovorilo už dlhšie. Pomohli tomu nielen odchody Sagana a Ackermanna, ale aj podľa mediálnych vyjadrení nie najlepšie vzťahy s Patrickom Lefeverom. 

Šéf Quick-Stepu spochybňoval vážnosť zranenia, pre ktoré tento rok Ír vynechal Tour de France. "Nemôžem dokázať, že nemá bolesti kolena, ale čoraz viac si začínam myslieť, že je to skôr strach z neúspechu ako iba bolesť," uviedol.  

Pred pár dňami sa dokonca šéf jedného z najúspešnejších cyklistických tímov vyjadril, že návrat Bennetta do Bory je niečo podobné ako keď sa žena stále vracia domov napriek tomu, že je obeťou domáceho násilia. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Často bol v tieni Sagana. Bora oznámila návrat strateného syna