Na ME v cyklokrose mieri 17 Slovákov, najviac sa očakáva od Haringa

Martin Haring.
Martin Haring. (Autor: TASR)
SITA|2. nov 2017 o 12:55

Pozrite si nomináciu Slovenska na ME v cyklokrose v českom Tábore.

BRATISLAVA. Až sedemnásť reprezentantov vyšle Slovensko na nadchádzajúce majstrovstvá Európy v cyklokrose, ktoré sa budú konať v českom Tábore v závere tohto týždňa.

Na základe doterajších výsledkov predložil reprezentačný tréner Róbert Glajza komisii cyklokrosu SZC nomináciu v podobe štyroch juniorov, štyroch žien do 23 rokov, štyroch mužov do 23 rokov, dvoch elitných žien a troch elitných mužov.

Príležitosť pre mladých pretekárov

V hlavných kategóriach medzi mužmi budú reprezentovať Martin Haring (Dukla Banská Bystrica), Ondrej Glajza (Johnson Controls M.Boleslav) a Šimon Vozár (Firefly) a medzi ženami Janka Keseg-Števková (Outsiterz) a Tatiana Jaseková (Bikepro SK).

Program ME 2017 v cyklokrose:

nedeľa 5. 11.:

9.00 h juniori

10.15 h ženy do 23 rokov

11.30 h muži do 23 rokov

13.00 h elite - ženy

14.30 h elite - muži

Všetky boje o medaily sú na programe v nedeľu 5. novembra od 9.00 h, o deň skôr sa predstavia Slováci v kategóriach Masters.

"Rozhodli sme sa dať príležitosť štartovať na majstrovstvách Európy najmä mladým pretekárom. Avizovali sme už pred začiatkom sezóny, že ME je vzhľadom na blízkosť a dobrú znalosť trate v Tábore pre nás vrcholom.

K nominácii pomohli najmä výsledky v Slovenskom pohári, ktorý bol z veľkej časti prvýkrát v histórii zaradený do kalendára UCI, ale zavážili aj výsledky v iných UCI podujatiach, najmä českom Toi Toi cupe.

V Tábore uvidíme, na čo jednotliví pretekári majú. Smerom k majstrovstvám sveta budeme ďalej počítať len s tými, ktorí majú schopnosti obsadiť pozície minimálne v prvej polovici štartovného poľa," povedal predseda cyklokrosovej komisie SZC Martin Fraňo v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

Glajza: Každý, kto niečo ukázal, dostane šancu

"Nominácie som navrhol na základe zverejnených kritérií. Každý, kto niečo ukázal, dostane šancu. Najviac si sľubujem od eliťáka Martina Haringa, ktorý má skúsenosti a ukazuje aj zvýšenú formu.

Zvíťazil v troch UCI podujatiach za sebou, atakuje prvú tridsiatku vo svetovom renkingu. Veľmi dobre sa javí aj naša jednotka v kategórii do 23 rokov Juraj Bellan, ktorý sa k cyklokrosu vrátil po niekoľkých rokoch.

U oboch by som bol nadmieru spokojný s umiestnením do 15. miesta, hoci len ťažko zatiaľ dokážeme ohodnotiť konkurenciu, kto sa nakoniec na ME objaví.

V kategórii juniorov nemáme jasného favorita, naši juniori sú relatívne vyrovnaní, aj keď v posledných týždňoch sa najviac ukazuje Kubiš.

Medzi ženami je jasnou jednotkou Janka Keseg-Števková a dáme šancu aj štyrom mladým pretekárkam do 23 rokov, pre ktoré to bude skúška ohňom,“ povedal k nominácii reprezentačný tréner Robert Glajza.

Prvá časť slovenskej výpravy, predovšetkým s mladými dievčatami, ktoré potrebujú väčší čas na natrénovanie trate, vyrazila do Tábora pod vedením trénera Roberta Glajzu už v stredu, zostatok výpravy sa k nim pripojí v piatok.

Nominácia SR na ME 2017 v cyklokrose v Tábore (4.- 5. 11.):

juniori: Lukáš Kubiš (ŠK Železiarne Podrezová a.s.), Matúš Černerk, Matúš Baniar (obaja MŠK Žiar nad Hronom - CK), Oliver Jaroš (CKM Poprad)

ženy do 23 rokov: Natália Glajzová (Johnson Controls Mladá Boleslav), Erika Glajzová, Radka Rabatinová (obe CK Banská Bystrica), Radka Paulechová (Cys- Akadémia Petra Sagana)

muži do 23 rokov: Juraj Bellan, Jakub Varhaňovský (obaja Dukla Banská Bystrica), Matej Ulík (OŠK Tatran Liptovská Osada), Jakub Kurty (ISAKO Košice)

ženy - elite: Janka Keseg-Števková (Outsiterz), Tatiana Jaseková (Bikepro SK)

muži - elite: Martin Haring (Dukla Banská Bystrica), Ondrej Glajza (Johnson Controls Mladá Boleslav), Šimon Vozár (Firefly)

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na ME v cyklokrose mieri 17 Slovákov, najviac sa očakáva od Haringa