Kolumbijského cyklistu takmer zrazilo auto. Keď vodiča okríkol, dostal bitku

Nemec Nils Politt mal problémy s bicyklom.
Nemec Nils Politt mal problémy s bicyklom. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|29. mar 2018 o 10:34

Na nedávny úspech z Okolo Katalánska si nespomína. Po údere do tváre stratil pamäť.

BRATISLAVA. Pred štyrmi dňami dosiahol jeden z najväčších úspechov v kariére. V celkovom hodnotení na Okolo Katalánska skončil kolumbijský cyklista Daniel Martinez siedmy, na víťaza Alejandra Valverdeho stratil iba 1:29 minúty.

A hoci sa preteky skončili iba v nedeľu, už v utorok mal 21-ročný Martinez problém spomenúť si na svoje vystúpenie na spomínaných pretekoch zaradených do kategórie WorldTour.

Počas tréningu v Toskánsku totiž Martineza takmer zrazilo auto. "Takmer nás zabil. Začali sme preto na vodiča kričať. V tom sa zbláznil. Vystúpil z auta a napadol ma. Vrazil mi do čeľuste, knokautoval ma. Inému jazdcovi natrhol peru," uviedol Kolumbíjčan pre El Tiempo.

Jazdec tímu EF Education First - Drapac skončil v nemocnici, úder arogantného vodiča mu spôsobil výpadky pamäte.

"Volal som s ním, vyzerá byť v poriadku. Avšak priznal, že si nemôže spomenúť na nič z posledných pár mesiacov. Nepamätá si ani svoje dobré vystúpenie na Okolo Katalánska či prestup do tímu EF Education First - Drapac," uviedol Martinezov tréner Michele Bartoli.

Martinez bol donedávna súčasťou tímu Wilier Triestina - Selle Italia, do tímu EF Education First - Drapac prestúpil iba v tomto roku. Jeho najvýraznejším výsledkom je vlaňajšie štvrté miesto v celkovom hodnotení na pretekoch Okolo Turecka.

V Toskánsku trénoval s ďalšími dvomi jazdcami, ani jednému z nich sa nepodarilo zaregistrovať poznávacie číslo auta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kolumbijského cyklistu takmer zrazilo auto. Keď vodiča okríkol, dostal bitku